Ga naar de inhoud

Belgische selectie voor wereldkampioenschappen baanwielrennen in Roubaix

De bondscoach met Kenny De Ketele in Grenchen.

Het EK baanwielrennen in Grenchen is nog maar net afgelopen, of daar komt het WK in Roubaix al aan. Bondscoach Peter Pieters maakte vanmiddag zijn selectie bekend voor de wereldtitelstrijd van woensdag 20 oktober tot zondag 24 oktober. Die gaan voor alle duidelijkheid niet door in op de aankomstpiste van Parijs-Roubaix.

Bondscoach Pieters rekent bij de vrouwen op Nicky Degrendele (sprint), Shari Bossuyt, Katrijn De Clercq en Lotte Kopecky.

Bij de mannen verdedigen Kenny De Ketele, Tuur Dens, Robbe Ghys, Jules Hesters, Gianluca Pollefliet, Fabio Van Den Bossche, Noah Vandenbranden en Brent Van Mulders de Belgische kleuren.

België sloot afgelopen weekend het EK baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen af met 3 zilveren medailles. Vrijdag werd Fabio Van den Bossche tweede in het omnium en kroonde Shari Bossuyt zich tot Europees vicekampioene in de puntenkoers. Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder veroverden daags nadien zilver in ploegkoers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.