Club Brugge straalt na CL-zege: "Fenomenaal en heel België mag trots zijn"

  Hans Vanaken was de dirigent van de schitterende symfonie die Club Brugge in Leipzig bracht. Hij werd dan ook verkozen tot Man van de Match door de UEFA. Lees hier de reactie van de draaischijf en andere Brugse uitblinkers.

  Hans Vanaken drukte niet alleen met zijn doelpunt een grote stempel op het spel van Club Brugge. "Hier staat een trotse aanvoerder", zegt hij met de trofee voor Man van de Match in zijn handen.

   

  "In de eerste helft was onze pressing top. Na de 1-0 hebben we goed gereageerd. We konden veel ballen recupereren en profiteren van de ruimte in hun rug. We hadden hen goed geanalyseerd en wisten dat we daarvan konden profiteren, omdat hun spelers achteraan wat minder snel zijn."

   

  "We hebben dan ook nog kwaliteitsspelers die het verschil kunnen maken, al hadden we in de eerste helft nog meer kunnen scoren. Na de rust hebben we de drie punten verdedigd, maar dat hebben we als één team gedaan."

  Mats Rits: "Ook dit kan ik afvinken"

  Mats Rits nam de 1-2 voor zijn rekening. "Dit is mijn eerste goal in de Champions League: dat kan ik dus ook afvinken", glimlachte hij.

   

  "We wisten dat een punt een geweldig resultaat zou zijn, 3 punten is fenomenaal."

   

  "Die 1-0 was jammer, maar voor de rest waren wij de betere ploeg met kansen. In de tweede helft was het pompen en was het jammer dat we maar 1 kans met die afgekeurde goal hadden. We waren iets te onstuimig."

   

  "Maar we hebben er onze kop voor gelegd en we kregen weinig kansen tegen. De mentaliteit was fantastisch. Het is een geweldig gevoel om hier de zege te halen."

  Simon Mignolet: "Heel België mag trots zijn"

  Simon Mignolet was trots op de prestatie van Club Brugge. "We hebben collectief goed verdedigd na de rust. En in de eerste helft waren wij de betere ploeg. Dan is dit een verdiende driepunter."

   

  "RB Leipzig zette hoog druk. Als je daar voorbij geraakt, dan is er ruimte om te voetballen. Dat kunnen wij goed met onze snelle jongens. Maar we moesten hun energie benaderen. Dat hebben we gedaan zonder veel weg te geven."

   

  "We pakken nu 4 op 6 tegen 2 ongelofelijke tegenstanders. Daar mogen we heel trots op zijn. Daar mag heel België trots op zijn."

   

  "Het is belangrijk voor onze Europese coëfficiënt om punten te halen. Dat zit ook in ons achterhoofd, voor het Belgische voetbal. Daar hebben we nu een stap voor gezet."

  Lees ook: