Philippe Clement: "Er zijn nog 4 matchen om stoten uit te halen"

  Club Brugge is door het dolle heen.

  Een loodzware poule of niet: Club Brugge blinkt na 2 speeldagen in de Champions League netjes met 4 op 6. Coach Philippe Clement probeerde "realistisch" te blijven, maar prikkelde zijn groep nog wat meer. "Misschien lukt het geen 4 keer meer, maar we zullen onze huid duur verkopen."

  De Brugse T1 analyseerde de zege in Leipzig als een combinatie van "beweging en verticaliteit" voor de rust en "solidariteit" na de pauze.

   

  "We hebben nu al twee prima zaken gedaan, maar het is nog niet gedaan", zegt hij over de 4 op 6.

   

  "Er zijn nog 4 matchen om stoten uit te halen. Dat we ambitieus zijn? Dat waren we voor deze wedstrijden ook al. Het is geen toeval, hé. Iedereen geeft het maximum, meer dan dat zelfs."

   

  "We moeten nu geconcentreerd blijven om nog 4 keer hetzelfde te doen. Dat is niet makkelijk, dat weet ik, maar er is een bonus."

  Dat we ambitieus zijn? Dat waren we voor deze wedstrijden ook al. Het is geen toeval, hé. Iedereen geeft het maximum, meer dan dat zelfs.

  Philippe Clement, trainer Club Brugge

  Bij rechtenhouder Pickx Sports vulde Clement aan: "Dit was misschien wel onze beste uitprestatie sinds lange tijd."

   

  "Ik ben trots hoe mijn spelers groeien. Dit is ook geen eindpunt, want we hebben nieuwe jongens in de groep."

   

  "Nu moeten we niet rekenen en moeten we wel realistisch blijven. We treffen twee van de beste ploegen in Europa en we weten wat onze plaats is."

   

  "Maar mijn spelers hebben veel respect afgedwongen. Nu probeer je dat te herhalen. Misschien lukt het geen 4 keer, maar we zullen onze huid duur verkopen met ons eigen voetbal."

  Lees ook: