Club Brugge verbluft opnieuw in de Champions League, nu met zege in Leipzig

  1. 41' - Doelpunt - Mats Rits (1 - 2)
  2. 22' - Doelpunt - Hans Vanaken (1 - 1)
  3. 5' - Doelpunt - Christopher Nkunku (1 - 0)
  1. 90+6' - Geel - Simon Mignolet
  2. 87' - Geel - Éder Balanta
  3. 79' - Verv. Eduard Sobol door Federico Ricca
  4. 79' - Verv. Mats Rits door Ruud Vormer
  5. 78' - Verv. Mohamed Simakan door Tyler Adams
  6. 78' - Verv. Yussuf Poulsen door Brian Brobbey
  7. 72' - Verv. Charles De Ketelaere door Wesley Moraes
  8. 68' - Verv. Kamal Sowah door Ignace Van der Brempt
  9. 58' - Verv. Dominik Szoboszlai door André Silva

  Club Brugge heeft ook in zijn tweede groepsmatch in de Champions League zijn visitekaartje afgegeven in Europa. In een overrompelende eerste helft maakte het in Leipzig een snelle 1-0-achterstand goed. In de tweede helft kon het knokkend de zege veiligstellen. Club komt zo naast PSG aan de leiding in groep A.

  Bekijk het verslag in het Journaal:

  Leipzig - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor de rust maakt een indrukwekkend Club de remonte na de vroege tegengoal compleet. Vanaken legt een voorzet van Mata goed terug tot bij Rits en die brengt Club met zijn eerste CL-goal verdiend op voorsprong.

  • Man van de match: Charles De Ketelaere gaf nog maar eens zijn visitekaartje af, maar dé uitblinker bij Club was toch weer Hans Vanaken. Net als tegen PSG vond hij de weg naar doel met de belangrijke gelijkmaker. Bovendien zorgde hij ook voor de assist bij de 1-2.

  • Opvallend: Hans Vanaken is de eerste Belg die er in slaagt om in vier opeenvolgende Champions League-wedstrijden te scoren. Hij trof eind vorig jaar in de groepsfase raak tegen Zenit Sint-Petersburg en Lazio en wist ook nu te scoren tegen PSG en Leipzig.

  Straffe remonte van imponerend Club na vroege opdoffer

  Beginnen met een valse noot en toch met een verdiende voorsprong de rust ingaan. Het was bepaald indrukwekkend wat een complexloos Club Brugge in de eerste helft liet zien in de Red Bull Arena. Leipzig wist niet wat het meemaakte.

  Die valse noot kwam al na 5 minuten toen Forsberg Nkunku alleen voor Mignolet bracht en de spits zijn 4e goal in 2 CL-wedstrijden maakte. Club kreeg nog even hoop toen er gevlagd werd voor buitenspel, maar de goal check van de VAR was onverbiddelijk: 1-0 voor Leipzig.

   

  Club was niet van slag na die ijskoude douche. De Ketelaere gooide opnieuw hoge ogen met de ene rush na de andere. Na tien minuten kreeg hij de bal vanaf de achterlijn goed tot bij Vanaken, maar die mikte in één tijd op Gulacsi.

  Ruim tien minuten later pakte de imponerende De Ketelaere opnieuw uit met een knappe actie op de linkerflank. Weer was Vanaken het afspeelpunt en dit keer was het wél raak, maar net als bij de 1-0 werd ook hier gevlagd voor buitenspel. De VAR moest opnieuw uitsluitsel brengen en dit keer pakte de goal check goed uit voor Club: 1-1.

   

  Leipzig had zijn handen vol met een ontketend Club, dat kort voor de rust de kroon op het werk zette. Vanaken legde een voorzet van Mata, met wat geluk, terug tot bij de vrijstaande Rits en die bleef alleen voor doel koelbloedig en bracht Club verdiend op voorsprong.

  Onmondig Leipzig kan Club niet uit evenwicht brengen

  Na de rust kregen we een ander spelbeeld, met Leipzig dat de bal opeiste. Maar veel kregen de Duitsers niet voor elkaar, Club hield al bij al makkelijk stand. Als het dan toch eens warm werd bij een gevaarlijke voorzet van invaller Gvardiol greep Sobol uitstekend in.

   

  Leipzig slaagde er niet in om Mignolet écht op de proef te stellen. Meer dan wat voorzetten uit de lucht plukken moest de Rode Duivel niet doen. Club kwam er zelf wel nog amper uit. 20 minuten voor het einde kon Lang toch eens ontsnappen. Oog in oog met Gulacsi maakte hij het beheerst af, maar zijn treffer werd afgekeurd voor buitenspel en dit keer bleef dat zo.

   

  Pas in de slotfase moest Mignolet zich toch eens onderscheiden toen Nkunku alleen voor hem opdook. De spits wou de bal over de doelman lobben, maar die zat er nog net bij. Nkunku viel vervolgens over Mignolet en claimde een penalty, maar scheidsrechter Vincic ging daar terecht niet op in.

   

  Op het einde van de reguliere speeltijd maakte Mata het nog even spannend door de bal kwijt te spelen aan Silva. De invaller probeerde het vanuit een scherpe hoek, maar Mignolet gaf geen krimp. Leipzig kon Club ook in de extra tijd niet meer verontrusten. De Duitse vicekampioen blijft achter met 0 op 6, Club imponeert met een straffe 4 op 6.

  "Wie dit voorspeld had, was voor gek verklaard"

  Hans Vanaken was opnieuw de bepalende speler bij Club Brugge. De ex-Gouden Schoen maakte de gelijkmaker én bood Rits de winning goal aan. “Dit is een fantastisch gevoel. Wie dit had voorspeld bij de loting, was voor gek verklaard. We gaan gewoon telkens vol vertrouwen onze eigen kans. We spelen ons eigen spel en hebben geen schrik. Dan is er veel mogelijk, ook tegen topploegen.”

   

  “In de tweede helft hebben we afgezien, maar het is ook belangrijk dat we samen kunnen afzien. We hebben niet veel kansen weggegeven. Dit is een fantastisch resultaat."

   

  "Wij konden druk zetten op hun verdediging en zo konden zij niet hun directe spel spelen. We vonden de ruimte achter hun verdediging, daar lagen mogelijkheden. In de tweede helft hebben we iets te weinig gevoetbald om onder de druk uit te komen.”

   

  Club staat na 2 speeldagen te blinken met een onverhoopte 4 op 6. “Het is moeilijk om nu al te gaan rekenen. We hebben PSG en Leipzig pijn kunnen doen. Het doel moet nu zijn om dat ook te doen in de dubbele confrontatie met Manchester City.” 

  Bekijk de doelpunten van Club Brugge:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Na het gelijkspel tegen PSG pakt Club uit met een nieuwe stunt in de Champions League. Het wint met 1-2 bij Leipzig dankzij treffers van Vanaken en Rits en komt naast PSG aan de leiding in de groep. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Simon Mignolet van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 92. De meegereisde Brugse fans juichen en springen in de tribunes. De 3 punten komen steeds dichterbij. Leipzig lijkt het op te geven. .
  5. tweede helft, minuut 91. 5 minuten extra. De spanning stijgt in de Red Bull Arena. Club moet nog 5 minuten overleven. .
  6. tweede helft, minuut 90. Lang kan in de omschakeling nog eens doorbreken. Hij kapt zijn belager uit en probeert het met een lage knal vanaf de rand van de zestien. Zijn schot mist kracht, Gulacsi heeft er geen problemen mee. .
  7. Mignolet staat pal! Dan toch nog eens een kans voor Leipzig. Mata laat zich de bal afsnoepen door Silva. Die probeert het vanuit een scherpe hoek, maar Mignolet heeft een prima redding paraat. . tweede helft, minuut 89.
  8. tweede helft, minuut 89. Jesse Marsch maakt zich druk aan de zijlijn. Het ziet er beroerd uit voor de Leipzig-coach. Zijn team stevent af op een 0 op 6. .
  9. tweede helft, minuut 87. Geel voor Balanta. We hebben er heel lang op moeten wachten, maar dan is dan toch de eerste gele kaart van de wedstrijd. Ze is voor Balanta. .
  10. Gele kaart voor Éder Balanta van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 87
  11. tweede helft, minuut 83. Clement maakt zich druk, omdat Club nog een vrije trap weggeeft. De bal ligt nog een eind van de zestien. Forsberg probeert het toch in één tijd, maar krijgt de bal niet binnen het kader. .
  12. tweede helft, minuut 81. De tijd begint nu stilaan toch te dringen voor Leipzig. Club komt steeds dichter bij een straffe uitzege en een verrassende 4 op 6. .
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, Federico Ricca erin, Eduard Sobol eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, Ruud Vormer erin, Mats Rits eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Vormer mag slotfase volmaken. Dubbele wissel bij Club. Vormer mag nog eens meedoen op het kampioenenbal en ook Ricca wordt in de ploeg gedropt. Rits en Sobol worden naar de kant gehaald. .
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij RB Leipzig, Tyler Adams erin, Mohamed Simakan eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij RB Leipzig, Brian Brobbey erin, Yussuf Poulsen eruit
  18. tweede helft, minuut 77. Geen penalty. Nkunku wordt alleen voor Mignolet gebracht. Hij wil de bal over de doelman tikken, maar Mignolet zit er nog net bij. Daarna valt Nkunku over de doelman. Vincic ziet er geen graten in en wordt daarin gevolgd door de VAR. .
  19. tweede helft, minuut 76.
  20. tweede helft, minuut 74. Poulsen kan Mignolet niet bedreigen. Poulsen maakt even oorlog in de zestien. Hij kapt goed naar zijn linker, maar zijn schot wijkt nog af op Sobol en zo wordt het een makkelijke vangbal voor Mignolet. .