Van Aert ruilt shirt met Ganna en geniet van verkenning: "Kippenvel"

  Wout van Aert houdt nog een extra souvenir over aan zijn zilveren medaille op het WK tijdrijden. Wereldkampioen Filippo Ganna schonk Van Aert een gesigneerd truitje. Van Aert deed op zijn beurt hetzelfde voor de Italiaan.

  Voor het tweede jaar op een rij moest Wout van Aert Filippo Ganna laten voorgaan op het WK tijdrijden. Dat neemt niet weg dat de twee elkaar enorm respecteren en bijna bewonderen. Dat zagen we al meteen na de finish, toen Van Aert Ganna sportief in de armen viel.

   

  Die vriendschap wordt nu nog wat concreter, want beide chronogiganten hebben hun tijdritpak geruild. Van Aert kreeg zo een gesigneerd Italiaans shirtje van Ganna. "Een cadeautje van een groot kampioen", schrijft Van Aert erbij op Instagram. "Ik kan niet wachten om dit aan mijn wall of fame te hangen."

   

  Op het shirt heeft Ganna niet alleen zijn handtekening gezet, maar ook de tekst "Grazie, Wout, dank je wel."

   

  "Het is een plezier om van pak te kunnen ruilen met mijn grootste rivaal", geeft Ganna zelf mee op zijn Instagram.

  "Kippenvel op training, dan ben je in België"

  Wout van Aert ging vandaag ook het parcours van de wegrit verkennen met de Belgische ploeg. Niet zozeer de Moskesstraat of Smeysberg maakten indruk op hem, wel de vele aanmoedigingen van het publiek.

   

  "Als je kippenvel krijgt tijdens de training... dan weet je dat je in België bent", schrijft hij bij zijn Strava-file. "Machtig!"