"Peter Maes? Beerschot is al sinds december vorig jaar aan het afglijden"

  Beerschot heeft nog altijd niet gewonnen dit seizoen.

  Het ontslag van Peter Maes heeft dit weekend niet voor een schokeffect gezorgd. Beerschot ging met 3-1 onderuit tegen KV Oostende en bengelt met 1 punt troosteloos als laatste in het klassement. Peter Vandenbempt analyseert de situatie van de rode lantaarn.

  De malaise bij Beerschot dateert dan ook niet enkel van dit seizoen. Dat ontslag van Peter Maes is nu weer typisch voetbal. "1 op 21, dan moeten we wat doen", zeggen ze bij Beerschot. Dan zet je uiteraard de trainer buiten.

   

  Naar verluidt werkte Peter Maes "old school". Ik weet niet of ze dat dit seizoen ontdekt hebben. Peter Maes is al een eeuwigheid trainer op het hoogste niveau en werkt al een eeuwigheid op dezelfde manier.

   

  De spelers moesten blijkbaar een beetje te veel lopen tijdens de week, waardoor ze wat moe waren in het weekend. In de zomer was Peter Maes nog de juiste man op de juiste plaats. Iedereen weet toch hoe hij werkt, dat slaat dus wat mij betreft nergens op.


  Er was blijkbaar ook een probleem met zijn assistenten, dat functioneerde niet. 

  Naar verluidt werkte Peter Maes "old school". Hebben ze dat nu pas ontdekt bij Beerschot? Peter Maes is al een eeuwigheid trainer op het hoogste niveau.

  Een feit is dat Beerschot al sinds december vorig jaar is beginnen af te glijden. Dat was nog onder Losada, die gauw eieren voor zijn Amerikaanse centen gekozen heeft. Dan kwam Will Still.

   

  Gaandeweg is zowel het spektakel als de resultaten weggevallen. Beerschot combineerde die 2 zaken in de eerste 2 maanden van vorig seizoen.

   

  Maar sinds sinterklaasdag, de nederlaag tegen Eupen, heeft Beerschot 11 van de 20 matchen vorig seizoen verloren. Nu verliezen ze 7 van hun 8 matchen, dat zijn cijfers om royaal te zakken.

   

  Ik dacht eerlijk gezegd een paar weken geleden na die onverdiende thuisnederlaag tegen Standard dat het snel de goede kant zou uitgaan. Maar helaas ben ik daar nu niet meer zo zeker van.

  Peter Vandenbempt

  Lees ook: