Beerschot blijft ook na het ontslag van Peter Maes in hetzelfde bedje ziek

 1. 7' - Doelpunt - Brecht Capon (2 - 0)
 2. 5' - Doelpunt strafschop - Makhtar Gueye (1 - 0)
 1. 90+8' - Geel - Tom Pietermaat
 2. 90+2' - Verv. Maxime D'Arpino door Zech Medley
 3. 89' - Geel - Thibault de Smet
 4. 89' - Geel - Marko Kvasina
 5. 87' - Geel - Thierry Ambrose
 6. 82' - Doelpunt - Issa Soumaré (3 - 1)
 7. 80' - Verv. Pierre Bourdin door Thibault de Smet
 8. 79' - Verv. Nick Batzner door Vincent Koziello
 9. 78' - Verv. Ismaila Coulibaly door Moisés Caicedo
 10. 72' - Verv. Makhtar Gueye door Marko Kvasina
 11. 72' - Verv. Brecht Capon door Manuel Osifo
 12. 66' - Doelpunt - Alfons Amade (3 - 0)
 13. 57' - Geel - Théo Ndicka Matam
 14. 52' - Geel - Alfons Amade
5'penalty goalMakhtar Gueye1 - 0
7'goalBrecht Capon2 - 0
66'goalAlfons Amade3 - 0
82'goalIssa Soumaré3 - 1

Het ontslag van coach Peter Maes heeft voorlopig nog niet voor een schokeffect kunnen zorgen bij Beerschot. Onder leiding van interimcoach Marc Noë verloor Beerschot met 3-1 op het veld van KV Oostende.

Oostende - Beerschot kort samengevat

 • Sleutelmoment: Na nog geen tien minuten zijn ze bij Beerschot defensief al twee keer serieus de mist ingegaan. Een ploeg met een gebrek aan vertrouwen en zonder zege dit seizoen komt dat nooit of te nimmer nog te boven.
 • Man van de Match: Makhtar Gueye zette de strafschop om bij de 1-0 en dwong Vanhamel in de fout bij de 2-0. De lange Senegalees won zowat elk luchtduel en maakte ondertussen zijn vierde doelpunt van dit seizoen. Van goudwaarde voor Oostende.
 • Opvallend: Marc Noë stond in 1999 voor het laatst aan het roer bij Beerschot, toen in een met 1-2 verloren match tegen Rita Berlaar in derde klasse. Niet veel later werd stamnummer 13 geschrapt. Mogen we straks Beerschot schrappen uit 1A?

Bekijk de goals uit Oostende - Beerschot (3-1)

Beerschot slikt twee snelle goals

Scherpte vanaf het eerste fluitsignaal, dat was het minste wat je van Beerschot kon verwachten. En toch, al na iets meer dan een minuut beging Frans een onnodige overtreding in de zestien meter. Scheids De Cremer had de hulp van de VAR nodig, maar de bal ging uiteindelijk toch op de stip. Gueye aarzelde niet en maakte er 1-0 van.

 

Even later kostte een nieuwe onoplettendheid de bezoekers een tweede tegengoal. Vanhamel morste met een kopbal van Gueye en Capon was veel kwieker dan zijn bewakers. Oostende zat op rozen met die dubbele voorsprong, waarvoor het niet eens had hoeven door te duwen. Bourdin en Holzhauser werden in dezelfde fase afgeblokt, maar verder droeg het enthousiasme van Beerschot na de 2-0 niet.

 

De 3-0 was dichterbij dan de 2-1. Coulibaly schoot na een lekkere dribbel nog wel op Hubert, maar daarna was er weer werk in overvloed voor Vanhamel. Eerst hield hij Capon, alweer na een laks verdedigde hoekschop, van zijn tweede en daarna moest hij uitpakken op een bom van Ambrose.

Beerschot-supporters gooien bier naar vierende KVO-spelers

Oostende komt nooit echt in de problemen

Na de rust werd duidelijk dat het bij Beerschot absoluut niet lag aan een gebrek aan inzet en goede wil. Coulibaly draaide zich à la Zidane vrij, rukte op en schoot opnieuw op Hubert. De fletse Soumaré kon een uitstekende voorzet van Halaimia niet voorbij de doelman tikken en ook de vlam van Suzuki naar de winkelhaak ging er niet in.

 

Een lichtjes geschrokken Oostende had een kwartier nodig om orde op zaken te stellen. Na een heerlijke, lang uitgesponnen aanval kopte Gueye pal op Vanhamel. Ook Bätzner, doorgebroken schuin voor doel, mikte iets te centraal. Amade vond wél het hoekje. Hij werkte een aanval in horten en stoten af met een bekeken plaatsbal. Bij 3-0 konden de boeken definitief dicht.

 

Toch gebeurde er nog heel wat in de Diaz Arena. Invaller Osifo verwerkte een voorzet van Halaimia slungelachtig en liet de inzet van Soumaré, die de bal met zijn buik raakte, zomaar over de lijn rollen. Beerschot bleef het aandoenlijk proberen. Zelfs in de laatste minuut van de toegevoegde tijd. Pietermaat versierde een strafschop met een schwalbe, tot de VAR ingreep. Dat was meteen het laatste wapenfeit.

"Zinédine" Coulibaly met een prachtige actie

Pietermaat: "Dringend leren uit onze fouten"

De schwalbe in het slot lag nog vers in het geheugen van Tom Pietermaat. "Mijns inziens schuif ik gewoon weg. Dat ga ik ook meteen aangeven. Dat je dan een gele kaart krijgt terwijl je fair play wilt promoten, dat is gewoon kinderachtig. Allemaal goed en wel dat er regels zijn, maar als je in de geest van het spel fluit, dan apprecieer je dat ik aangeef dat ik wegschuif."

 

Ook over de vroege tegengoals was de middenvelder van Beerschot duidelijk. "Ik denk dat het duidelijk is dat we niet wakker zijn bij die fases. Als je na vijf of zes minuten 2-0 achter staat... Dit gebeurt elke week. We moeten heel dringend uit die fouten gaan leren. Anders gaan we altijd achtervolgen en wordt het een moeilijk verhaal."

 

Na de rust kwam er wel een opflakkering. "Ik vind persoonlijk dat we een meer dan degelijke tweede helft spelen. We brachten veel beweging en durf aan de bal en konden het hen bij momenten moeilijk maken. Ik zeg niet dat we ongelofelijk veel uitgespeelde kansen hadden, maar als je die halve kansen beter uitspeelt, zit er veel meer in. We moeten ons optrekken aan die tweede helft."

 

Doemdenken wil Pietermaat nog niet doen. "We wisten vorige week al dat het moeilijk zou worden. Twee weken geleden en drie weken geleden ook al. Eigenlijk wisten we het al bij het begin van het seizoen. Het tweede jaar is het jaar van de bevestiging. Het is gewoon zaak om onze zwakke punten te analyseren en om te zetten. Dan gaan we hieruit komen. We moeten de rangen gesloten houden en positief blijven."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 98. Einde. Ook na het trainersontslag blijft Beerschot zwalpen. In Oostende kwam het twee vroege tegengoals nooit te boven, al bleef het wel vechten. .
 3. Gele kaart voor Tom Pietermaat van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 98
 4. Schwalbe van Pietermaat. Diep in de extra tijd wil Pietermaat een strafschop versieren. Dat lukt eerst, maar na tussenkomst van de VAR wordt die beslissing terecht teruggedraaid. . tweede helft, minuut 97.
 5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KV Oostende, Zech Medley erin, Maxime D'Arpino eruit
 6. tweede helft, minuut 92. Excuses aan D'Arpino, want hij strompelt moeizaam van het veld. Er was dus toch wel wat aan de hand. We krijgen overigens vijf minuten toegevoegde tijd. .
 7. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
 8. D'Arpino opnieuw geveld. Net als in de eerste helft ligt D'Arpino te kronkelen op het gras. We vermoeden een klein beetje komedie, zo in de laatste minuten van deze wedstrijd. . tweede helft, minuut 91.
 9. Gele kaart voor Thibault de Smet van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 89
 10. Gele kaart voor Marko Kvasina van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 89
 11. tweede helft, minuut 88. Ambrose op Vanhamel. De 4-1 zit er plots aan te komen wanneer Ambrose ontsnapt. De aanvaller moet nog werken aan zijn koelbloedigheid, want hij knalt op Vanhamel. .
 12. Gele kaart voor Thierry Ambrose van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 87
 13. tweede helft, minuut 86. Invaller Vaca verstuurt een harde voorzet. Dat ziet er gevaarlijker uit dan het is, maar de Boliviaan van Beerschot zorgt wel voor dreiging. .
 14. tweede helft, minuut 84. Er sluipt toch wat onrust in de Oostendse rangen. .
 15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Issa Soumaré van Beerschot. 3, 1.
 16. tweede helft, minuut 80. Flater van Osifo! Osifo verwerkt een voorzet van Halaimia half en doet er nog een misrekening bovenop. Soumaré wurmt de bal met zijn buik over de lijn, terwijl de verdediger toekijkt. Hubert is te laat. .
 17. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Beerschot, Thibault de Smet erin, Pierre Bourdin eruit
 18. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Oostende, Vincent Koziello erin, Nick Batzner eruit
 19. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Beerschot, Moisés Caicedo erin, Ismaila Coulibaly eruit