4. 90+2' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (0 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 8 - 18/09/21 - 20:45
    90+2'
    Charles De Ketelaere
    0 - 1
    90+2'

Club Brugge heeft Charleroi zijn eerste nederlaag van het seizoen aangesmeerd. De thuisploeg speelde nochtans een sterke partij, maar stuitte op een foutloze Simon Mignolet en slikte in de extra tijd zelf nog een doelpunt, getekend Charles De Ketelaere. "Je kan gelijkspelen tegen PSG, maar de competitie is ook gewoon superbelangrijk", sprak de jonge matchwinnaar.

Bekijk de goal uit Charleroi - Club Brugge (0-1)

Charleroi - Club Brugge in een notendop

• Sleutelmoment: De hele wedstrijd lang verdedigt Charleroi met de opperste concentratie, maar in minuut 92 gaat het toch mis. Invaller Van der Brempt bedient De Ketelaere, die een veel te hard verdict velt voor een uitstekende thuisploeg.
    • Man van de Match: Mignolet leek vanavond wel drie meter groot. Was een-tegen-een als een bakstenen muur, maar vooral zijn dubbele save vroeg in de tweede helft sprak tot de verbeelding. De Brugse doelman zal wel een paar keer opduiken in de nachtmerries van Nicholson.
    • Opvallend: Vorig seizoen was Charleroi nog de enige ploeg die ongeslagen bleef tegen Club Brugge. De kampioen nam vandaag wraak en rekende in een adem af met een klein syndroom. Deze keer geen puntenverlies na een Europese weekavond.

Club bijt tanden stuk op organisatie Charleroi

Club Brugge kwam met een Europees mirakeltje tegen PSG in het achterhoofd en veel vertrouwen naar Charleroi, maar de thuisploeg had haar huiswerk gemaakt. Verdedigend zette het elftal van coach Still een onwrikbaar blok neer en aanvallend dreigde er geregeld gevaar voor de neus van Mignolet.

De doelman moest ingrijpen op een poging van Zaroury, maar het waren de hevige fans in zijn rug die aanvankelijk voor meer dreiging zorgden. Enkele onverlaten gooiden vuurwerk op het veld, waarna scheids Lardot de wedstrijd eventjes stil moest leggen. De onderbreking haalde de intensiteit niet uit de match. Wesley kopte naast en Nicholson botste in de draai op de brede bast van Mignolet.

De Rode Duivel was met een vingertop even later opnieuw spelbreker toen de bonkige spits weer kon uitbreken. Club Brugge had wel het vaakst de bal, maar vond geen zwakke plekken in de afweer van de Carolo's. Op een stilstaande fase dwong Hendry doelman Koffi wel tot een atletische redding.

"Wat De Ketelaere kan, kan ik ook", moet Zaroury gedacht hebben

De Ketelaere zorgt voor late overwinning

Clement hoopte met de inbreng van Lang meer daadkracht in zijn ploeg te brengen, maar de Nederlander liep nog met zijn hoofd in de roze wolkjes van de Champions League. Het was Charleroi dat de richting van het spel bepaalde. Tchatchoua kwam net te laat ingegleden om de harde voorzet van Zorgane in doel te duwen.

Na vijf minuten moest Mignolet alles uit zijn lijf persen om een kanonskopbal van Nicholson tegen de onderkant van de lat te duwen. Op zijn rug liggend ontnam hij ook Zorgane de rebound met een uitgestoken been. De doelman schreeuwde zijn maats wakker en dat had bijna resultaat. Vanaken treuzelde na een verre bal iets te lang om af te drukken.

Het bleef zwoegen voor Club. De kampioen had geluk dat een verrassende poging van Tchatchoua in het zijnet belandde en dat Mignolet alweer alert was op een slimme vrije trap van Morioka. In de toegevoegde tijd sloeg De Ketelaere dan toch toe. CDK smeerde Charleroi zo een eerste, onverdiende nederlaag aan en trok Club Brugge opnieuw naar de kop van het klassement.

Charleroi-supporters zingen "Thibaut Courtois" naar Mignolet

Zaroury: "Zo verliezen is frustrerend"

Anass Zaroury was teleurgesteld, maar trots. "We hebben grote delen van de wedstrijd gedomineerd en hebben laten zien dat we ook goed kunnen voetballen tegen de eerste in de stand. Om dan zo te verliezen in de laatste minuut is frustrerend."

"Voor de wedstrijd was ons doel om geconcentreerd te zijn op onze eigen prestaties. We wilden laten zien dat wij zouden beslissen over deze wedstrijd", zei de winger van Charleroi. "Sommige ploegen krijgen meer kansen, andere ploegen zijn efficiënter. Dat heeft Club Brugge vandaag getoond."

De Ketelaere: "Competitie is ook superbelangrijk"

Charles De Ketelaere glunderde na afloop. "Deze overwinning doet heel veel deugd. Dit zijn echt drie goeie punten. Charleroi is een heel goede ploeg, ze hadden dit seizoen nog niet verloren."

Toch speelde Club niet fantastisch. "We hadden veel momentjes waarmee we misschien beter moesten doen. Het ging goed op en neer, denk ik. Het was een leuke wedstrijd met veel intensiteit."

"Je kan gelijkspelen tegen PSG, maar de competitie is ook gewoon superbelangrijk. We willen kampioen worden, dan moet je dus ook deze wedstrijden winnen. Dat is vandaag gelukt."

22:48
    90+8' tweede helft
    90+7'

Afgelopen

Charleroi heeft zichzelf niet kunnen belonen voor een geweldige wedstrijd tegen Club Brugge. De kampioen kon rekenen op een onklopbare Mignolet en sloeg langs De Ketelaere toe in de extra tijd.

90+5'

Dit is ongemeen hard voor Charleroi. Dit verdient de thuisploeg niet, na zo'n sterke collectieve prestatie.

90+3'
    90+3'
    90+2'

De Ketelaere doet het!

Ze komen er één keertje door en het is bingo! Van der Brempt schuift de bal voor doel en daar is CDK ter plekke om het vonnis van Charleroi te voltrekken.

90'

De vierde man geeft aan dat we zeven minuten extra tijd krijgen. Dat is wel erg veel. Waar komen die allemaal vandaan?

89'

Het blijft razend spannend. Club Brugge heeft maar één moment van genialiteit nodig om de ban te breken en Charleroi blijft dreigend.

87'
    87'

Geel voor Balanta

Zedadka steekt als een hinde bijna het hele veld over en wordt dan neergemaaid door Balanta. Die mag echt blij zijn dat hij slechts geel krijgt, want dit is een smerige schop.

84'

Morioka probeert Mignolet te verrassen met een vrije trap naar de korte hoek. Die ligt zoals gewoonlijk weer dwars.

83'

Er is maar één ploeg die mag zeggen dat ze hier moet winnen.

Peter Vandenbempt
    81'

Charleroi is gewoon nog steeds de betere ploeg.

80'

Het zijn nerveuze minuten op Mambourg. Een afgeweken schotje van Zaroury wordt een hoekschop.