2. 81' - Doelpunt - Emmanuel Agbadou (1 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 8 - 17/09/21 - 20:46
1 - 2
81'

Cercle Brugge wacht na 8 speeldagen nog altijd op een eerste thuiszege van het seizoen. Meer nog: tegen Eupen bleef het met lege handen achter. Eupen maakt de lange terugreis aangenamer dankzij de verdiende 1-2-zege, waardoor het voorlopig naast Club Brugge komt.

Cercle Brugge - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Tien minuten voor het einde verliezen ze bij Cercle Agbadou uit het oog. Geen goed idee op een vrije trap van Peeters. De Ivoriaanse verdediger bedankt en kopt Eupen naar drie punten.

• Man van de match: De goal van Agbadou was beslissend, maar net zo veelbetekenend was de assist van Stef Peeters. Zijn 4e al dit seizoen. Peeters strooide tegen zijn ex-club met geslaagde passes, de ene nog mooier dan de andere.

• Opvallend: Cercle heeft na 8 speeldagen een beroerde thuisreputatie. Vier thuiswedstrijden leverden amper 1 punt op, tegen OH Leuven. Zowel tegen Anderlecht, STVV als Eupen bleef de vereniging op eigen veld met lege handen achter.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Eupen (1-2)

Kayembe en Vanhoutte kleuren sprankelende eerste helft

Veel enthousiasme bij de Cercle-supporters in het Jan Breydelstadion, zij wilden hun team naar de eerste thuiszege van het seizoen schreeuwen. Cercle begon ook gretig, maar ontsnapte na nog geen 10 minuten aan de 0-1 toen Prevljak de paal trof.

Tien minuten later was het wél raak voor Eupen. Prevljak kroop dit keer in de rol van aangever en kopte een voorzet van Beck perfect door tot bij Kayembe. Die bekroonde de fraaie aanval met een puike afwerking.

Eupen hield de teugels in handen, maar 10 minuten voor de rust kantelde de wedstrijd. De bezoekers kregen de bal niet goed weg na een knappe actie van Vitinho en Vanhoutte ramde de gelijkmaker in doel.

Beide ploegen kwamen kort voor de rust nog dicht bij een tweede goal. Himmelmann had een geweldige reflex paraat op een kopbal van Millan en aan de overkant moest Didillon zijn kunnen tonen op een knal van Prevljak.

Emotioneel moment! Miguel Van Damme geeft aftrap voor Cercle

Agbadou schenkt Eupen de volle buit

Cercle trok de lijn door na de rust en drukte Eupen achteruit. Tot kansen leidde dat overwicht niet voor de thuisploeg. Dan deed Eupen het beter, Prevljak maakte het Didillon knap lastig met een verrassende vrije trap.

De Bosnische aanvaller bleef voor dreiging zorgen. Na een heerlijke één-twee met Heris was zijn afwerking te slap om Didillon te verschalken. Ruim 10 minuten voor het einde had de Franse doelman het een pak moeilijker om een stevige pegel van N’Dri te pareren.

Enkele minuten later sloegen de bezoekers dan toch toe. Agbadou kreeg te veel ruimte op een gemeten vrije trap van Peeters en kon zo ongehinderd de bal in doel koppen. Cercle opnieuw op achtervolgen aangewezen en dit keer slaagde de vereniging er niet meer in om het tij nog te keren.

Bijna wereldgoal! Amat kan Didillon net niet verrassen

Peeters: "Drie gouden punten"

• Thomas Didillon (Cercle Brugge): “Dit is bijzonder frustrerend, ik denk dat een gelijkspel een logische uitslag geweest was. Het is aan ons om beter te doen. We hebben geen technisch verfijnde spelers nodig om goed te verdedigen. Maar we hebben ook goede dingen laten zien, het is goed voor Charles (Vanhoutte, red.) dat hij scoort. Er zijn ondanks de nederlaag positieve dingen, maar er zijn ook zaken die moeten gecorrigeerd worden. We hebben de groep, de coach en de kwaliteiten om te slagen. Sommige spelers zijn pas laat gearriveerd en we hebben nog niet veel samen kunnen trainen. Dat is beetje het verhaal van Cercle, een doorlopende reconstructie. Het zal tijd vergen.”

• Stef Peeters (Eupen): “Cercle was beter in de eerste helft, maar na de rust hebben ze geen kansen meer gehad. Ik vond dat wij onze minst sterke wedstrijd van het seizoen speelden. Maar het is heel belangrijk dat we deze wedstrijd gewonnen hebben en de 0 op 9 vermeden hebben. Het zijn voor ons 3 gouden punten. Die leidersplaats? Daar kijken we echt niet naar. Wij willen ons gewoon zo snel mogelijk redden. We hebben een veel te smalle kern en we zullen het heel lastig krijgen in november en december. Elk punt dat we nu pakken is extra.”

90+6'

Eupen weet na een 0 op 6 weer wat winnen is. Het boekt een 1-2-overwinning bij Cercle en komt zo voorlopig naast Club Brugge aan de leiding. Cercle blijft wachten op zijn eerste thuiszege.

90+4'
90+3'

Toch nog even opletten voor Eupen bij een hoekschop voor Cercle. Uiteindelijk kan Somers van dichtbij met zijn rug naar doel uithalen, maar zijn poging gaat over.

90+2'
90+1'

87'

4 minuten extra

Cercle moet haast maken als het een nieuwe thuisnederlaag wil vermijden. De thuisploeg heeft nog 4 minuten om langszij te komen.

86'

Denkey kopt over

Denkey laat zich meteen zien op een vrije trap voor de thuisploeg. Hij torent boven iedereen uit, maar kopt de bal ook over doel. De tijd begint te dringen voor Cercle.

85'

Vanderhaeghe zet alles op alles en gooit Denkey en Waldo Rubio in de strijd. Millan en Daland mogen gaan rusten.

85'
81'

Agbadou kopt Eupen op voorsprong!

Eupen slaat toe in de slotfase. Agbadou krijgt te veel ruimte op een vrije trap van Peeters en mag de bal ongehinderd in doel koppen. Cercle is opnieuw op achtervolgen aangewezen.

78'

N'Dri niet voorbij Didillon

Didillon houdt Cercle nog maar eens overeind. Hij staat pal op een stevige knal van N'Dri. Het kan nog altijd alle kanten uit in deze wedstrijd.

77'

Lambert wordt naar de zijlijn geholpen, hij kan niet meer voort. Keita neemt zijn plaats in en mag het slotkwartier volmaken.

75'

Exit Lambert?

Pijnlijk moment voor Lambert. Hij slaat zijn enkel om. Kan hij nog voort of is het einde wedstrijd?

72'

Voor Deman zit de wedstrijd erop. Zijn vervanger is Hotic, afgelopen zondag nog trefzeker tegen Zulte Waregem.

71'

Cercle mag het nog eens proberen op een vrije trap. Een klusje voor Velkovski, maar die jaagt de bal hoog over. Nog 20 minuten op de klok, kan Cercle die eerste thuiszege alsnog binnenrijven?