Toon Aerts na eerste cross: "Een tegenvaller, maar nog geen paniek"

  Toon Aerts heeft zijn topvorm nog niet te pakken.

  Het wegseizoen krijgt de komende week zijn apotheose met het WK, maar intussen doen ook de veldrijders al hun ding. Toon Aerts eindigde zaterdag slechts 7e in de Ethias Cross in Lokeren, maar blijft niet bij de pakken zitten. "Ik wil goed zijn vanaf Gieten."

  Toon Aerts eindigde zaterdag 7e in de Ethias Cross in Lokeren, op meer dan een minuut van winnaar Eli Iserbyt. "Een tegenvaller", windt de kopman van de Baloise Trek Lions er geen doekjes om. 

   

  "Je hoopt dat je zo’n eerste test afsluit met een goed gevoel, maar ik bleef eerder achter met een paar vraagtekens."

   

  "Oké, het parcours lag mij dit jaar iets minder en ik heb het in warmer weer iets moeilijker om te presteren, maar plezant is het nu ook weer niet.”

   

  De eerste belangrijke afspraak staat stilaan voor de deur. "Ik wil goed zijn vanaf Gieten, de eerste klassementscross. Dat is nog twee volle weken. Dat minder resultaat kan ik dus wel plaatsen. Van paniek is geen sprake."

   

  "Maar het zorgt er inderdaad wel voor dat ik zaterdag in Beringen geen topfavoriet ben. Mijn zege van vorig jaar op de mijnterril overdoen, wordt lastig."

   

  "Eli Iserbyt en Lars van der Haar zijn voor mij de grootste kanshebbers. Zij moeten ook met iets minder gewicht die berg over. Laat me zeggen dat ik al heel tevreden zou zijn met een podiumplaats.”

  Ik wil goed zijn vanaf Gieten, de eerste klassementscross. Dat is nog twee volle weken. Dat minder resultaat kan ik dus wel plaatsen. Van paniek is geen sprake.

  Toon Aerts

  Lees ook: