Eli Iserbyt toont goede vorm en soleert naar knappe zege in Rapencross

  Ethias Cross
  veldrijden Veldrijden
  location Lokeren
  trophy Eli Iserbyt
  einde
  startfinish
  012345678910

   Eli Iserbyt heeft de eerste wedstrijd van het seizoen achter zijn naam geschreven. Al vroeg besliste hij de Rapencross met een verschroeiende versnelling en soleerde hij naar de overwinning. Lars van der Haar kaapte de tweede plek weg, voor Michael Vanthourenhout. 

   "Als ik het publiek moet geloven, is Iserbyt in goede doen", liet Paul Herygers optekenen aan sporza voor de start. En dat hij goed was, liet Eli Iserbyt al zien van bij de start.


   De Europese kampioen dook als eerste in het veld. Na twee verkenningsrondjes, vond hij het welletjes en plaatste hij een verschroeiende versnelling. Eerste achtervolger Daan Soete moest passen, het kloofje liep al snel op tot 10 seconden.


   De overwinning was gaan vliegen, voor de overige podiumplekken bleef het wel lang spannend. Vanthourenhout probeerde tot tweemaal toe te ontsnappen uit de greep van Van der Haar. Zonder succes.

    

   In de slotronde leek Vanthourenhout door zijn beste krachten heen te zitten. Daar profiteerde de Nederlander van, die zich op het podium nestelde tussen de mannen van Pauwels Sauzen-Bingoal.

   Rituitslag Rapencross Lokeren (mannen)Rituitslag Rapencross Lokeren (mannen)

   Iserbyt: "Reed met Verschueren en Mettepenningen in achterhoofd"

   Eli Iserbyt toonde in Lokeren dat hij meteen de goede vorm te pakken had. "In de eerste ronden reed iedereen op een lint. Ik wist dat ik daar zeker op kop moest zitten. Toen maakte iemand een foutje en kon ik wegrijden, maar het was zeker geen makkelijke wedstrijd."

    

   "Ik kon mijn voorsprong uitbouwen en goed controleren, dat is geruststellend voor volgende weken", weet Iserbyt, die het beste van zichzelf gaf in Lokeren.

    

   "Ik reed rond met Jolien Verschueren en Roger Mettepenningen in mijn achterhoofd", laat de Europese kampioen optekenen. "Dat waren mensen uit mijn dichte omgeving. Ik wil mijn overwinning opdragen aan hen."

   Van der Haar: "Normaal gezien haal ik top 10 niet"

   • Van der Haar: "Ik ben goed begonnen, dat had ik niet verwacht. Normaal gezien rijd ik in mijn eerste wedstrijden niet eens top 10-plekken, dus is dit zeker een opsteker. Ik heb me geamuseerd door me helemaal kapot te rijden. Of ik nu 2e of 4e werd, maakte me niets uit."

   • Vanthourenhout: "Ik kon makkelijk volgen vandaag, maar zodra ik zelf iets ondernam, liepen mijn benen vol. Daar kan ik nog op trainen, maar het gevoel zat al goed. Ik sta meteen op het podium dus het ziet er goed uit voor de toekomst."

   Lees ook:

   Fase per fase

   1. 18 uur 30 match afgelopen
   2. 18 uur 29. Duel Van der Haar - Vanthourenhout. Het wordt nog een spannende strijd voor plaats twee! .
   3. 18 uur 25. Iserbyt controleert de koers vooraan en temporiseert in zijn laatste rondje. .
   4. 18 uur 23. Van der Haar met haasje over. Lars van der Haar rekent Vanthourenhout voor een tweede keer in deze middag. De Belg schudt zijn hoofd, hij lijkt door zijn beste krachten heen te zitten. .
   5. 18 uur 22. De kloof tussen Vanthourenhout en Van der Haar blijft rond de 5 seconden hangen. De wedstrijd is nog niet beslist. .
   6. 18 uur 17. Vanthourenhout probeert het nog eens, Van der Haar reageert vinnig. Blijft de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal dit keer uit het vizier van de Nederlander? .
   7. 18 uur 16.
   8. 30 seconden voorsprong. Voor wie nog niet zeker was: de vogel is gaan vliegen. Iserbyt heeft een comfortabele voorsprong van een halve minuut. . 18 uur 14.
   9. 18 uur 10. Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout proberen Laurens Sweeck af te schudden. Als dat lukt, is het podium bekend. .
   10. 18 uur 04. Vanthourenhout ingerekend. Michael Vanthourenhout wordt ingerekend door Lars van der Haar en Laurens Sweeck. De Nederlander wil er meteen weer vandoor. .
   11. 18 uur .
   12. 17 uur 59. De situatie in de koers blijft ongewijzigd. Iserbyt lijkt op weg naar een indrukwekkende solo, Vanthourenhout doet hetzelfde op plaats 2. .
   13. 17 uur 54. Michael Vanthourenhout springt weg van de achtervolgende groep. Hij gaat alleen op zoek naar zijn ploegmaat. .
   14. Kloofje van 10 seconden. Iserbyt heeft al heel vroeg in de wedstrijd een voorsprong van om en bij de 10 seconden. Soleert hij naar de zege? . 17 uur 51.
   15. 17 uur 47. Prik van Eli. Eli Iserbyt test voor het eerst de concurrentie. Hij heeft meteen een mooi kloofje. Daan Soete is de eerste achtervolger. .
   16. 17 uur 44. Ruime kopgroep. Na twee rondes is een grote kopgroep van negen renners gevormd. Vooraan rijdt de Europese kampioen in beeld, gevolgd door zijn ploegmaats van Pauwels Sauzen-Bingoal. .
   17. 17 uur 40.
   18. 17 uur 38. Iserbyt is erg gretig en neemt de koers weer in handen. Achter Baestaens sluiten ploegmaats Vanthourenhout en Sweeck aan. .
   19. 17 uur 32. Na een fel begin van Iserbyt, neemt Baestaens de koppositie over. De mannen sluiten mooi aan en rijden in een lang lint. .
   20. 17 uur 30 match begonnen