Anderlecht wuift Kiese Thelin definitief uit: spits trekt naar Emiraten

  De Zweedse aanvaller kwam in januari 2017 naar Anderlecht, voor wie hij 45 matchen speelde.

  In België is de transfermarkt dan wel dicht, maar elders in de wereld zijn toch nog transacties mogelijk. Anderlecht en Isaac Kiese Thelin zetten een punt achter hun samenwerking: de 29-jarige Zweedse spits maakt de overstap naar FC Baniyas in de Verenigde Arabische Emiraten.

  Kiese Thelin kwam in januari 2017 naar Anderlecht. Hij kon zich niet opwerken tot vaste waarde en speelde in totaal 45 duels voor de Belgische recordkampioen.

   

  De man die geroemd werd om zijn inzet en professionaliteit speelde voorbije seizoenen op huurbasis bij Waasland-Beveren, Leverkusen (Dui), Malmö (Zwe) en Kasimpasa (Tur). De deal met Baniyas is een definitieve overgang.

  Kiese Thelin speelde dit seizoen nog volop mee in de competitie met Anderlecht, hij stond in de basis in de openingsmatch tegen Union, daarna werd hij gebruikt als invaller. Hij scoorde tegen Seraing.