FIFA moet op zoek naar nieuw gastland voor WK clubs na afhaken Japan

  Bayern München won eerder dit jaar het WK voor Clubs (editie 2020) in Qatar.

  Het WK voetbal voor clubs, met Champions League-winnaar Chelsea, zal in december niet in Japan plaatsvinden. De Japanse voetbalbond (JFA) is vanwege de coronapandemie niet in staat het toernooi te organiseren. Wereldvoetbalbond FIFA gaat nu op zoek naar een nieuw gastland.

  De Japanse voetbalbond wilde de editie van 2021 organiseren om haar 100-jarig bestaan te vieren. De coronapandemie gooit roet in het eten.

   

  "Het risico van een stijging van het aantal besmettingen en de moeilijkheid om winst te maken vanwege een waarschijnlijke beperking van het aantal toeschouwers hebben deze keuze beïnvloed", schreef persbureau Kyodo woensdag op basis van anonieme bronnen.

   

  Eind vorig jaar besloot FIFA om het WK voor clubs 2021 in het oude format te laten plaatsvinden. Oorspronkelijk had er deze zomer een nieuw toernooi met 24 teams moeten gespeeld worden in China, maar door het uitstel van het EK 2020 en de Copa América met één jaar was dat niet meer mogelijk.

   

  Volgens FIFA-directeur Arsène Wenger (ex-trainer van Arsenal) heeft FIFA de plannen voor het hervormde WK voor clubs voorlopig opgeborgen.