Sven Vanthourenhout zag "een andere Evenepoel": "Mogen zondag ambitieus zijn"

  Remco Evenepoel leek achteraf tevreden met zijn derde plaats.

  De bronzen plak voor Remco Evenepoel was voor België al de derde medaille op het EK wielrennen in Trento. Bondscoach Sven Vanthourenhout was achteraf heel tevreden over zijn poulain. "Vooraf hadden we getekend voor een medaille, dit is een opsteker voor de wegrit en het WK tijdrijden."

  "Quasi perfecte tijdrit"

  "Als we kijken naar het sterke deelnemersveld, de aard van het parcours, de koersomstandigheden, alles bij elkaar eigenlijk, dan moeten we heel tevreden zijn met dit brons", vat bondscoach Sven Vanthourenhout samen na de tijdrit bij de mannen.

   

  "Je hoopt en je droomt altijd, zeker in het geval van Remco, hij is nu eenmaal een winnaarstype. Maar we hadden vooraf getekend voor een medaille en het is brons geworden. Daar zijn we heel tevreden mee. Dit was vandaag het hoogst haalbare."

   

  Kon er dan niets beter? "Remco reed een quasi perfecte tijdrit", benadrukt Vanthourenhout. "Zijn eerste gedeelte was heel sterk, in het tweede gedeelte kon hij die lijn niet doortrekken. Misschien is hij wat te overmoedig gestart? Maar goed, op dit parcours moet je meteen mee zijn met de sterkste jongens en al aan het eerste meetpunt een goede tijd neerzetten."

   

  "Doe je dat niet, dan doe je niet mee voor de medailles. Hij zette een uitstekende tijd neer en daarna was het buigen of barsten. Hij kreeg het in de tweede helft wat lastiger en haalde niet meer hetzelfde rendement, maar over de hele lijn was het een heel sterke tijdrit."

  Misschien is Remco wat te overmoedig gestart?

  Sven Vanthourenhout

  Vuistje!

  "Ganna en Küng waren duidelijk in het voordeel"

  Aan winnaar Stefan Küng was weinig te doen in Noord-Italië. Dat zag ook Vanthourenhout. "Dit parcours was op maat van mannen als Ganna en Küng. Zij hadden hier een voordeel ten opzichte van Remco, een lichtgewicht. Op dit parcours scheelt dat gigantisch veel. Maar hij deed vandaag mee voor winst en dat is een fantastische prestatie."

   

  "Dit is een opsteker voor Remco richting de wegrit van zondag en het WK tijdrijden. Hij had deze prestatie vandaag niet nodig om een goede wegrit te rijden of om de wegrit anders te benaderen, maar dit is nog eens de bevestiging dat hij in goeden doen is en dat we ambitieus mogen zijn voor zondag."

   

  Gaan de Belgen dan ook de koers in handen nemen? "We starten met een goede, uitgebalanceerde ploeg en we gaan er alles aan doen om met Remco en de andere jongens een goede koers te rijden", laat Vanthourenhout niet in zijn kaarten kijken. "We gaan proberen een goed resultaat neer te zetten."   

   

  "Dit was een heel andere Remco dan die van de Olympische Spelen", voegt de bondscoach nog toe. "Hij was anders, zonder daar veel over uit te weiden. Hij ziet er helemaal anders uit, zijn kopje staat anders. Als je kijkt naar zijn gezicht, dan weet je genoeg", besloot Vanthourenhout.

  Dit is nog eens de bevestiging dat hij in goeden doen is en dat we ambitieus mogen zijn voor zondag.

  Sven Vanthourenhout

  Lees ook: