Evenepoel tankt vertrouwen: "Al 2 medailles dit seizoen, maar nog niet de juiste"

  Evenepoel in actie tijdens het EK tijdrijden.

  Remco Evenepoel (21) kon in Trento niet naar zijn tweede Europese tijdrittitel rijden. Het jonge talent van Deceuninck-Quick Step werd wel knap derde achter Stefan Küng en Filippo Ganna. Is hij tevreden met brons? "Ik heb het maximale gegeven, dit is een goed teken voor wat over tien dagen komt."

  "Blij dat ik bij Küng en Ganna in de buurt kwam"

  Derde! Meer zat er niet in voor Evenepoel in Noord-Italië. Hij perste alles uit zijn benen in de EK-tijdrit, maar Küng en Ganna waren net sterker dan onze landgenoot. Hoe ontgoocheld is hij met het brons? "Als je ergens start met ambities, dan ga je altijd voor goud", zei Evenepoel na de podiumceremonie

   

  "Maar zoals ik vooraf al had voorspeld waren Küng en Ganna de te kloppen mannen. Zeker op zo'n parcours. Dus ik ben heel blij dat ik bij hen in de buurt kwam. Dit is een goed teken voor de WK-tijdrit, op een afstand die me normaal beter ligt."

   

  "Ik ben heel tevreden, maar ik vind het wel zuur dat Yves Lampaert moet thuisblijven van het WK tijdrijden nu."

   

  Dit parcours was gesneden koek voor zwaardere jongens? "Ja, absoluut. In het tweede deel was het wind mee en dan vangen zo'n mannen meer wind door hun grotere oppervlakte. Maar dat zijn geen excuses natuurlijk. Ik heb het maximale gegeven, de voorbereiding was heel goed en dit is een goed teken voor wat over tien dagen komt."

   

  "Het is altijd leuk om goed te presteren op een parcours dat me niet goed ligt. Het is dit seizoen al mijn tweede medaille (Evenepoel werd tweede op het BK, red.) op een tijdritkampioenschap, maar nog niet de juiste. Hopelijk volgt volgende week het goud."

  Ik ben heel tevreden, maar ik vind het wel zuur dat Yves Lampaert moet thuisblijven van het WK tijdrijden nu.

  Remco Evenepoel

  "Vooral voor "de kop" heel goed"

  Evenepoel gaf met maagproblemen ziek op in de Benelux Tour, zijn laatste test voor dit EK wielrennen. "Het was heel jammer dat ik daar niet vol kon gaan in de tijdrit. Ik had bewust voor die ronde gekozen om me voor te bereiden, omdat ik wist dat Küng daar ook zou rijden."

   

  "We hebben nu drie medailles hier op dit EK, er komen nog heel wat mooie kansen voor België. Ik heb wel een ijsje verdiend nu", zegt Evenepoel om af te sluiten. 

   

  "Maar we gaan niet te zot doen. Dit is vooral voor "de kop" heel goed, min of meer een jaar na mijn val in Lombardije. Ik ben heel blij dat ik weer bij de beste renners hoor. Hopelijk kan ik nog een stapje zetten om samen met Wout (van Aert, red.) op het podium te staan op het WK tijdrijden, met hopelijk een Belg op het hoogste schavotje."

  Ik ben heel blij dat ik weer bij de top hoor. Hopelijk kan ik nog een stapje zetten om samen met Wout op het podium te staan op het WK.

  Remco Evenepoel

  Rune Herregodts (13e): "Geen fouten gemaakt"

  Rune Herregodts eindigde 13e op 1'30" van winnaar Stefan Küng. "Ik denk dat ik een goeie tijdrit gereden heb", reageerde de 23-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise. 

   

  "Ik kon misschien nog iets sneller op het einde geweest zijn, maar beter dat dan stilvallen. Ik mag tevreden zijn en ik denk dat ik geen fouten gemaakt heb." 

   

  Zijn voorbereiding was niet optimaal na een val in de Benelux Tour. "Ik had twijfels, maar ik ondervond geen problemen in de tijdrithouding. Mijn ribblessure heeft me niet gehinderd. Ik kon mijn kansen verdedigen."

  Lees ook: