Ganna: "Zilver geen teleurstelling, anders zou de laatste zich moeten ophangen"

  Filippo Ganna (rechts) wenst Stefan Küng proficiat met zijn titel.

  De binnenkomst van Stefan Küng werkte als een natte doek op de aanzwellende vreugde bij de tifosi. Dan kon "verliezer" Filippo Ganna zich makkelijker met het zilver verzoenen. "Ik heb er weer een medaille bij voor mijn collectie."

  De Italiaanse organisatie van het EK in Trento had een parcours op maat van hun chronokampioen Filippo Ganna uitgetekend. Maar dat was buiten Stefan Küng gerekend, die als laatste nog onder de tijd van Ganna dook.

   

  "Een tweede plaats is geen teleurstelling. Wat moet de laatste dan doen? Zich ophangen?"

   

  Ganna moest gisteren wel diep gaan om Italië naar het goud te loodsen in de mixed relay. Heeft hij daar niet te veel krachten verspeeld? "Ik heb nergens spijt van."

   

  "Ik denk niet dat de aflossing mij zoveel energie gekost heeft. We zijn het gewoon om in etappekoersen 6 uur per dag te rijden. En ik ben gisteren toch maar mooi Europees kampioen geworden."

   

  "Nee, ik ben eerlijk gezegd blij. Ik heb een zilveren medaille gewonnen, weer eentje om aan mijn verzameling toe te voegen. Ik blijf ook vol vertrouwen voor volgende week (het WK)."

   

  "Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar. Kijk maar naar de Spelen, waar we met vier binnen de vijf seconden eindigden. Details maken het verschil, het gaat om seconden."

  Lees ook: