Red Dragons met staart tussen de benen naar huis: "Er mag kritiek komen"

  Het EK volleybal van de Red Dragons is vroeger dan verwacht afgelopen. De ervaren spelers Stijn D'Hulst en Hendrik Tuerlinckx winden er dan ook geen doekjes om: "Het was een mislukking."

  De nederlaag tegen Oekraïne was de laatste nagel in de doodskist van de Red Dragons, maar spelverdeler Stijn D'Hulst weet dat het al eerder is misgelopen. "Het verlies tegen Portugal was cruciaal."

   

  "Daardoor moesten we winnen tegen een Oekraïne dat goed aan het spelen is. We hadden er toch vertrouwen in en begonnen ook goed. Alleen konden we het niet volhouden."

   

  "We hadden het dus in eigen handen, maar het was gewoon niet goed genoeg. We hadden veel van dit EK verwacht, maar het is mislukt."

   

  Het inpassen van een nieuwe generatie wil D'Hulst niet als excuus inroepen. "Die jonge mannen hebben het heel goed gedaan. Chapeau hoe ze zich aan het internationale niveau hebben aangepast. Ik ben trots dat ik hen mee heb kunnen opleiden."

   

  En de bondscoach, de Spanjaard Muñoz? Zal hij mogen blijven? "Dat zal zeker ter sprake komen in de evaluatie na het EK. Maar we moeten in eerste instantie naar onszelf kijken."

  Tuerlinckx: "Fans moeten paar jaar geduld hebben"

  Ook Hendrik Tuerlinckx steekt niet weg dat de vroege uitschakeling een bittere ontgoocheling is. "Maar er waren al voor het toernooi twijfels."

   

  "We spelen een matige zomer en zelfs een slechte Final Four (van de European Volleyball League). We moeten toegeven dat het niet goed was, er mag dus kritiek zijn."

   

  "We doen nochtans ons uiterste best, maar we komen gewoon tekort. Ik geloof in onze talenten, maar er moeten nog stappen gezet worden."

   

  "De lichting die nu stilaan verdwijnt (met o.a. Tuerlinckx zelf) heeft ook een paar jaar nodig gehad om dit niveau te halen. De fans van het Belgische volleybal zullen gewoon een paar jaar geduld moeten hebben."

  Bondscoach Muñoz: "Laten liggen tegen Portugal"

  Lees ook:

  red dragons op ek volleybal

  groep A
  02/09 België - Servië 1-3
  03/09 België - Portugal 2-3
  04/09 België - Griekenland 3-0
  06/09 Polen - België 3-0
  07/09 Oekraïne - België 3-1
  stand in groep A
      W-V sets ptn
  1. Polen 5-0 15-4 14
  2. Servië 4-1 14-7 12
  3. Oekraïne 3-2 9-11 7
  4. Portugal 2-3 10-12 6
  5. België 1-4 7-12 4
  6. Griekenland 0-5 6-15 2

  België is uitgeschakeld, enkel de top 4 in de 4 poules stootte door naar de 1/8e finales.