23
3
score
1

De Belgische volleybalmannen hebben hun laatste groepsmatch op het EK met 3-1 verloren tegen Oekraïne, meteen ook hun laatste match op dit toernooi, een grote ontgoocheling.

De Belgen hielden geen goeie (recente) herinneringen over aan Oekraïne, maar de prestatie tegen wereldkampioen Polen gisteren was bemoedigend.

Dat werd ook bevestigd in de eerste set, waarin België met onder meer hoge servicedruk zijn voet naast en uiteindelijk ook voorbij Oekraïne kon zetten.

Maar hierna kregen de Red Dragons steeds minder grip op de Oekraïners, en dan zeker sterspeler Plotnitski. In de tweede set werd een achterstand nog bijna goedgemaakt, maar in de derde set werden de Belgen op alle onderdelen overklast.

De lichaamstaal van de Dragons verraadde dat het geloof stilaan aan het wegsijpelen was, zeker toen de Oekraïners snel weer op voorsprong kwamen in wat uiteindelijk de slotset zou worden. België kwam toch weer langszij, maar helemaal op het einde ging het alsnog  mis.

Door de nederlaag is België uitgeschakeld voor de 1/8e finales. De Dragons staan nu nog wel op een veilige 4e plaats, maar Griekenland of Portugal springt morgen sowieso over hen.

Munoz: "Moeten vooral teleurgesteld zijn door de nederlaag tegen Portugal"

D'Hulst: "Mislukt EK"

Tuerlinckx: "We hebben het vooral verloren tegen Portugal"

Oekraïne-België

22:52

België laat ook set 4 wegglippen en verliest met 3-1 van Oekraïne

22:50

Einde: Oekraïne wint, België nagenoeg uitgeschakeld

De Belgen krijgen op matchpunt een paar kansen om hun waakvlam alsnog om te toveren tot een steekvlam, maar de smash van Deroo belandt in het net en daarmee is het boek van deze match geschreven. Wellicht ook het boek van de Dragons op dit EK.

22:45

De Belgen doen midden in een punt hun beklag bij de ref, maar verliezen de concentratie en zien de Oekraïners zo op 22-20 komen. De definitieve kloof?

22:40

We naderen het einde van de 4e set en er is al een tijdje geen afscheiding tussen beide teams: 17-17.

22:30

Dragons maken slechte start in 4e set meteen goed

22:26

Zijn de kansen aan het keren? Met onder meer een ace van Deroo komt België voor het eerst sinds de start van de set weer langszij: 6-6.

22:22

Een dramatische start van de 4e set, waarbij Oekraïne met een combinatie van klasse en geluk de eerste 4 punten weet te maken.

22:19

Tuerlinckx is de enige die de sfeer er nog probeert in te houden. De rest laat de kopjes hangen.

Marc Willems (Sporza)
22:15

Red Dragons in de problemen na verlies in set 3 tegen Oekraïne: 25-18

22:14

Set 3: Oekraïne overklast België

De 1/8e finales lijken uit de handen van de Belgen te glippen. Oekraïne is in de 3e set in alle onderdelen beter: service, receptie, block en aanval. Het logische gevolg is dat de Dragons aan de andere kant er aanvallend veel minder doorkomen en blokkerend amper nog iets klaarspelen.

22:09

Na een gemiste opslag komt Oekraïne al op 20, terwijl België nog achterop hinkt met 14 punten. Het is nagenoeg uitzichtloos.

22:01

De Oekraïners lopen er nu mee weg, de kloof is al 5 punten. Bondscoach Muñoz probeert zijn kalmte te bewaren, maar hij moet toch ook de alarmbellen al horen luiden.

22:00

We zien voorlopig een herhaling van de vorige set.

21:55

Oekraïne is het beste vertrokken in de 3e set. "Ik zeg het niet graag, maar we liggen onder", zegt commentator Marc Willems.

21:50

We moeten deze set winnen, anders moeten we aan heel rare scenario's gaan denken, waarbij we het niet meer in eigen handen hebben.

21:50

België moet tweede set aan Oekraïne laten: 25-23

21:43

Set 2: Oekraïne maakt gelijk

De Belgen kwamen nog heel dicht op het einde, maar een alles-of-niets-poging van Tuerlinckx pakt verkeerd uit: 25-23. Het wordt vanaf de 3e set vooral zaak om sterspeler Plotnitski wat meer aan banden te leggen.

21:35

3 punten op een rij van de Belgen en zo is het verschil nog maar 2 punten: 20-18. Kan het dan toch nog?