22
3
score
0

De Belgische volleybalmannen hebben hun kansen op de 1/8e finales op het EK volleybal gaaf gehouden. Na nederlagen tegen Servië en Portugal ging Griekenland voor de bijl met 3-0.

De Red Dragons stonden met de rug tegen de muur tegen Griekenland. Bij een nieuwe nederlaag mocht er zo goed als zeker een kruis gemaakt worden over de 1/8e finales. Maar zover kwam het niet.

België was geconcentreerd en bij de les vanaf de eerste opslag en dat loonde. Spelverdeler D'Hulst kon strooien met perfecte passes en Deroo, Verhanneman, D'Heer, Van Elsen en Van Den Dries konden die naar waarde schatten.

De eerste set werd vlot binnengehaald met 25-16. Zo vlot liep het daarna niet meer, maar in de slotfase van set 2 en set 3 maakten de Red Dragons telkens het verschil, onder meer dankzij rake opslagen van invaller Desmet.

Dankzij de overwinning tegen Griekenland mogen de Belgen weer denken aan de 1/8e finales. Na een druk schema met 3 wedstrijden in 3 dagen krijgen Deroo en co nu een rustdag. Maandag staat het duel met het Polen van Vital Heynen op het programma.

Munoz: "Deze zege zet deur naar kwalificatie open"

Tuerlinckx: "Na een zege ben je altijd gelukkig"

D'Heer: "Match tegen Oekraïne moet ons in toernooi houden"

Van Elsen: "De coach geeft me veel kansen"

België-Griekenland

19:10

3-0! "Dit was de overwinning die we binnen moesten halen"

19:04

België wint met 3-0!

De wereld van de Red Dragons ziet er helemaal anders uit: België wint met 3-0 van Griekenland en houdt zijn kansen op de volgende ronde gaaf.

18:54

Money time komt er bijna aan en voorlopig houden de Belgen hun voorsprong vast: 18-14.

18:43

Net als in de eerste set lopen de Red Dragons weg in de beginfase: 9-5. De Griekse coach grijpt in en probeert het tij te keren met een time-out.

18:30

25-22, Red Dragons winnen set twee

18:28

Ook set 2 voor België

In de slotfase zetten de Red Dragons zich goed door. Sterke opslagen van invaller Desmet, punten van Van Elsen en natuurlijk de onvermijdelijke Deroo zorgden voor 25-22.

18:24

Wout D'Heer to the rescue. Met een heerlijk blok zorgt de jonge middenman weer voor een Belgische voorsprong: 20-19.

18:21

De Red Dragons komen in de problemen in de tweede set. Een klein kloofje in het voordeel (18-16) is omgezet in een achterstand: 18-19.

18:04

Het loopt in set 2 niet zo vlot als in set 1. Griekenland houdt gelijke tred met de Red Dragons: 7-7.

17:56

Red Dragons pakken set één!

17:55

Eerste set is binnen voor België

De Red Dragons hebben hun ruime voorsprong niet meer uit handen gegeven. Met 25-16 gaat de eerste set naar België.

17:52

De Red Dragons laten zien dat ze kunnen volleyballen. De regie is van spelverdeler D'Hulst, Van den Dries, Verhanneman en Deroo scoren naar hartelust.

17:40

De Red Dragons gaan door op hun elan en bouwen hun voorsprong verder uit: 13-6.

17:35

Een eerste kloofje en het is in het voordeel van de Red Dragons: 6-3. De Belgen zijn trouwens gestart met Verhanneman, Van Den Dries en Van Elsen. Zij krijgen hun kans naast D'Heer, Deroo en D'Hulst.

17:24

Het is erop of eronder voor de Red Dragons vandaag op het EK. Tegen Griekenland moet gewonnen worden, anders wordt het rekenen om de 1/8e finales te halen.

15:45
15:07
11:42

Sam Deroo: "6 op 6"

"We staan met de rug tegen de muur", beseft Sam Deroo (29). "Nu moeten we wel 6 op 6 halen tegen Griekenland en Oekraïne."

"Tegen Portugal zijn we wel beter begin te volleyballen. En het wordt nog een lang toernooi."

"Goed om te zien dat ook onze wisselspelers duidelijk een meerwaarde bieden tijdens de wedstrijd", ziet de aanvoerder.