Martinez slaat en zalft Duivelse defensie: "Tweede tegengoal was mijn fout"

  Vijf goals gescoord, maar ook twee geïncasseerd. Dat was vooraf toch niet de verwachting tegen een voetbaldwerg als Estland. Waar liep het gisteren fout in de defensie van de Rode Duivels? "Onze synchronisatie bij counters is nog niet goed", analyseerde Roberto Martinez.

  Gespreksthema op de persconferentie na afloop van Estland - België: de verdediging van de Rode Duivels. Tegen het nummer 113 van de wereld ging het alarm achterin net iets te vaak af.

   

  Of Roberto Martinez zich zorgen maakt? "In een ideaal scenario houden we uiteraard de nul", aldus de bondscoach. "We werken daar hard aan. Maar het is veel belangrijker dat we winnen. Daarom moesten we vandaag soms risico's nemen, waardoor onze driemansdefensie blootgesteld werd op de counter. Er lag veel ruimte."

   

  Vooral bij de eerste tegengoal zag Martinez een werkpunt. "Iemand moest druk zetten op de bal. Die synchronisatie gebeurt in een fractie van een moment. We doen dat vaak goed in het gewone spel, maar op de counter is dat moeilijker. Dan moet de communicatie goed zitten - en bij interlandvoetbal heb je weinig tijd om daarop te werken." 

  Het zou ons helpen mochten we meer profielen zoals Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen hebben.

  Roberto Martinez

  De tweede tegentreffer nam de bondscoach dan weer op zich. "Het was wellicht mijn fout", klonk het. "Door een wissel had Leandro Trossard niet genoeg tijd om van de rechtervleugel naar de rol van wingback te gaan. Er was een kleine overreactie. Je moet ook krediet geven aan Estland dat snel vooruit speelde."

  Ondanks zijn mea culpa gaf Martinez ook wel toe dat de afwezigheid van Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen doorwoog. "Bij onze 3 verdedigers vandaag zat geen enkele linksvoetige. Daarom is het goed nieuws dat Elias Cobbaut speelt bij Parma. En is het jammer dat Hannes Delcroix lang out is door een blessure. Het zou ons veel meer balans geven mochten we een profiel zoals Jan of Thomas hebben."

  Bekijk hieronder de volledige persconferentie

  Lees ook: