Romelu Lukaku: "Mag ik het al verklappen? Ja, ik krijg rugnummer 9"

  Romelu Lukaku is terug in het stadion van zijn dromen.

  Chelsea heeft woensdag Romelu Lukaku voorgesteld aan de pers. De Rode Duivel krijgt bij zijn tweede passage op Stamford Bridge rugnummer 9 en toonde zich op de persconferentie zijn gebruikelijke ambitieuze zelf. "Ik sta te popelen om iets toe te voegen aan deze hongerige ploeg", klinkt het.

  Zeven jaar na zijn vertrek bij Chelsea is Romelu Lukaku door de grote poort teruggekeerd bij zijn droomclub. "Het is een goed gevoel om hier terug te zijn. De spelers zijn hongerig en willen blijven winnen. De intensiteit is hoog, dat voel je op de trainingen", vertelt Lukaku.

  "De ideeën van de coach zijn heel helder. Iedereen wil hard blijven werken om beter te worden. Die mentaliteit past perfect bij mijn ambities. Mijn droom is werkelijkheid geworden. Nu is het aan mij om het te bewijzen op het veld."

   

  "Wat er veranderd is sinds mijn vertrek bij Manchester United in 2019? Ik heb vooral veel aan maturiteit gewonnen. Ik denk dat ik veel over mezelf geleerd heb. Ik heb de lat hoger gelegd voor mezelf."

  Ik denk dat ik niet veel tijd nodig heb om me aan te passen, want de Rode Duivels spelen in een gelijkaardig systeem.

  Romelu Lukaku

  "Het voetbal in Italië is anders. De ruimtes zijn er kleiner en er is meer aandacht voor tactiek en techniek. Dat heeft me veel geholpen. Het voetbal in Engeland is niet nieuw voor mij. Ik kan me aanpassen aan wat de coach van mij verlangt."

  "De ploegmaats? Ik stel veel vragen aan ploegmaats, wat ze van mij verwachten. Communicatie is belangrijk om een goeie band op te bouwen met de spelers die rond mij spelen. Ik denk dat ik niet veel tijd nodig heb om me aan te passen, want de Rode Duivels spelen in een gelijkaardig systeem."


  "Azpilicueta is ook een echte kapitein. Hij loopt hier al zoveel jaren rond. Toen ik nog in quarantaine zat, stuurde hij me al berichten, zoals waar ik een huis kan vinden. Het was alsof ik nooit weg geweest ben. Die relatie is nog steeds intact. Er is veel persoonlijkheid in de kleedkamer. Daar hou ik van."

  Praatje met Drogba: "Hij is blij met mijn vooruitgang"

  De eerste opdracht voor Romelu Lukaku: de derby tegen Arsenal komend weekend. Is de Rode Duivel al klaar voor een basisplaats? "Ja, ik heb een volledige voorbereiding afgewerkt. Ik moet mijn ploegmaats nog wat beter leren kennen, maar als de coach me nodig heeft, ben ik klaar", klinkt het.

  "Het wordt een zware Londense derby, maar wij zijn er klaar voor. Arsenal is nog aan het bouwen en heeft geen al te beste start gemaakt. Wij willen voortbouwen op een goed resultaat."

  Lukaku erft rugnummer 9 van de naar AS Roma vertrokken Tammy Abraham. "Mag ik dat al verklappen?", lacht hij. "Ja, ik krijg rugnummer 9. Daar ben ik gelukkig mee."

  Mag ik het al verklappen? Ja, ik krijg rugnummer 9.

  Romelu Lukaku

  Lukaku sprak ook met zijn idool Didier Drogba over zijn terugkeer naar Chelsea. "Hij was heel blij met de vooruitgang die ik de voorbije seizoenen gemaakt heb, maar zei dat er nog ruimte is voor progressie", vertelt Lukaku.

  "Ik denk dat dat de juiste ingesteldheid is. Ik wil er als voetballer echt het maximum uithalen. Week in, week uit wil ik vooruitgang boeken."

  "Ik heb twee fantastische seizoenen achter de rug, zowel op clubniveau als internationaal. Nu heb ik de kans om aan de slag te gaan bij een hongerige en ambitieuze club en ik sta te popelen om iets toe te voegen aan dit team."