Romelu Lukaku kan dinsdag uit quarantaine bij Chelsea: "Ik ben een leider"

  Romelu Lukaku debuteert zondag misschien bij Chelsea.

  Romelu Lukaku mag morgen uit quarantaine bij zijn nieuwe broodheer Chelsea. De 28-jarige Rode Duivel staat te popelen om aan zijn tweede termijn in Londen te beginnen. "Ik ben een nieuwe versie van de speler van vroeger." 

  Door zijn zelfisolatieplicht - gezien de coronamaatregelen - heeft Romelu Lukaku zijn nieuwe ploegmaats voorlopig enkel via WhatsApp leren kennen, maar morgen staat hij een eerste keer op het trainingsveld.

  Het wordt een nieuwe kennismaking met Chelsea, 10 jaar na zijn transfer van Anderlecht naar Stamford Bridge. "Ik voel me nu meer compleet", zegt Lukaku in een uitgebreid interview op de site van zijn nieuwe club.

  "Ik heb geprobeerd om alle facetten van een spits onder de knie te krijgen en ik wil mijn sterke punten blijven verbeteren. Ik wil mijn ploeg helpen. Mijn ploegmaats moeten op me kunnen steunen in elke situatie."

  Lukaku keert als Serie A-winnaar terug naar een jongere kleedkamer. "Ik ben een leider, maar iedereen kan zich comfortabel voelen bij mij. "

  Ik ken de Premier League. Ik heb hier veel gescoord, maar het verleden is het verleden.

  Romelu Lukaku

  Hoe zijn de gesprekken met coach Thomas Tuchel verlopen? "Hij wil me ook als leider in de ploeg zien. Mijn rol zal afhangen van ons wedstrijdplan. Die twee jaar in Italië hebben me geholpen om alle delen van het aanvalsspel te controleren."

  Van Engeland ging het naar Italië en nu keert Lukaku dus terug naar de Premier League. "De Italiaanse competitie is tactisch en technisch beter, maar hier gaat het om intensiteit. Dat is geen probleem voor mij."

  "Het is niet dat ik een nieuwe speler ben die niet weet wat hij kan verwachten. Ik ken de Premier League. Ik heb hier veel gescoord, maar het verleden is het verleden."

  "Ik ben een nieuwe versie van de speler van vroeger. Deze ploeg is ook heel sterk. We moeten dat op het veld bewijzen door een uitdager te zijn voor de titel."

  "Drogba heeft me goed voorbereid"

  Romelu Lukaku bracht ook zijn band met Didier Drogba, een icoon bij Chelsea, ter sprake. "Onze relatie betekent alles voor mij", legt de spits uit.

   

  "Het is niet dat we elkaar slechts één keer per maand horen. Ik praat bijna dagelijks met hem. We communiceren voortdurend in ons groepje en de voorbije weken hoorde ik hem meerdere keren per telefoon."

   

  "Ik had veel vragen en hij kent hier nog veel mensen. Hij heeft me goed voorbereid."