Mercedes, het team van Stoffel Vandoorne, verlaat de Formule E eind 2022

  Vandoorne in actie in Berlijn.

  Mercedes trekt zich eind 2022 terug uit het Formule E-kampioenschap. Dat maakte de Duitse renstal, waar Stoffel Vandoorne onder contract ligt, vandaag bekend. 

  Zondag pakte Mercedes nog de wereldtitel in Berlijn met de Nederlander Nyck de Vries. Ook de constructeurstitel ging naar de zilverpijlen.

  De uitstap komt er "als onderdeel van een nieuwe strategische richting" die Mercedes uit wil gaan. Mercedes gaf aan "te willen focussen op de Formule 1". "We willen de status van de Formule 1 als het beste laboratorium ter wereld om duurzame en efficiënte technologieën voor de toekomst te ontwikkelen en testen bevestigen."

   

  Stoffel Vandoorne eindigde zondag in Berlijn als derde in de laatste ePrix van het seizoen. In de eindstand van het WK werd hij negende, met 82 punten. Dat waren er zeventien minder dan zijn Nederlandse ploegmaat De Vries, die wereldkampioen werd.  

   

  De toekomst van onze 29-jarige landgenoot is nog onzeker. Hij was de voorbije drie jaar voor Mercedes-EQ aan de slag in de Formule E. Vorig jaar werd hij vicewereldkampioen. Vandoorne wordt in de wandelgangen genoemd bij F1-team Williams.