Nederlander wereldkampioen Formule E, Vandoorne op podium in incidentrijke slotrace

  Nyck de Vries is de nieuwe wereldkampioen in de Formule E. De Nederlander zag zijn concurrenten één voor één uitvallen tijdens een incidentrijke slotrace in Berlijn. Norman Nato won de slotmanche. Stoffel Vandoorne eindigde op het podium en mocht mee de wereldtitel voor constructeurs vieren.

  Doller wordt een start niet. Bij het begin van de slotrace om het kampioenschap in de Formule E bleef de bolide van Mitch Evans prompt staan. Enkele concurrenten slaagden erin om de Nieuw-Zeelander te ontwijken, maar Edoardo Mortara knalde er wél vol tegenaan.

   

  Er mocht meteen een streep door 2 kanshebbers op de titel.

  Wat later vielen ook Jake Dennis en titelverdediger Antonio Felix da Costa weg. De weg richting titel lag op die manier open voor Nyck de Vries. De Nederlander had genoeg aan een 8e plaats om het kampioenschap binnen te halen.

   

  Zijn ploegmaat Stoffel Vandoorne, die een tijdlang aan de leiding reed, maakte het feestje compleet door 3e te eindigen in Berlijn. Het duo van Mercedes-EQ Formula E Team haalde zo ook de wereldtitel voor constructeurs binnen.