Van Meir over Nainggolan: "Misschien eens uitspatting, maar toch vooral meerwaarde"

  Helemaal officieel is het nog niet, maar Radja Nainggolan was vandaag wel in Antwerp om te onderhandelen over een transfer. "Een absolute aanwinst voor Antwerp en de Belgische competitie", zegt Eric Van Meir. "Hiermee zet de club zijn titelambities kracht bij."

  De voorbije dagen kwam voor het eerst het gerucht naar boven dat Antwerp interesse zou hebben in Radja Nainggolan. "Aanvankelijk denk je dan dat het een grap is of dat ze hem zoals bij heel wat andere clubs hebben aangeboden, maar het toch op niets zal uitdraaien", zegt Eric Van Meir.

  "Maar uiteindelijk heeft Antwerp, en dan met name voorzitter Paul Gheysens, zijn bod verhoogd en nu is hij op weg om een contract te tekenen."

  Opmerkelijk is dat Nainggolan eigenlijk een ambassadeur van Beerschot is. "Dat is heel vervelend voor Beerschot. Ik weet als Antwerpenaar hoe gevoelig dat ligt. Hij heeft ook meteen gezegd dat hij nu niet plots tegen Beerschot is. Maar er zijn nu eenmaal weinig Belgische clubs die Nainggolan kunnen betalen en Antwerp is daar een van."

  Vervelend voor Beerschot, maar heel weinig clubs kunnen Nainggolan betalen en Antwerp is er daar een van.

  Eric Van Meir

  "Voor iemand als Nainggolan komen ze in Antwerp naar het stadion"

  Nainggolan maakte vele jaren het mooie weer in Italië, vooral bij Cagliari, Roma en ook wel bij Inter. Dan is Antwerp toch een stapje terug? "Je voelde dat zijn carrière in Italië stilaan ten einde aan het komen was. Cagliari was opnieuw in beeld, maar toen kwam Antwerp langs. Nainggolan past bij de ambitie van de club, ze hebben elkaar gevonden."

  "Nainggolan zal de club ontzettend veel ervaring bijbrengen. Ik vergelijk zijn transfer een beetje met die van Mignolet naar Club Brugge. Dat zijn spelers waarvan je niet verwacht dat ze zo snel naar België zullen terugkeren. Als hij fit blijft - en dat verwacht ik wel - is hij een absolute aanwinst voor Antwerp en de Belgische competitie."

  Volgens Van Meir past Nainggolan perfect bij Antwerp. "Hij is net zoals De Laet een speler waarvoor ze naar het stadion willen komen. Een jongen die 90 minuten zijn hart en ziel zal geven."

  "Er zal af en toe wel nog eens een uitspatting zijn, maar de laatste jaren is dat toch ook wat minder."

  "Club hoeft niet ongerust te zijn, het heeft nog altijd de beste ploeg"

  Met deze transfer zet Antwerp zijn titelambities wel kracht bij. "Het wil Club Brugge het vuur aan de schenen leggen. Eerder toonde ze al ambitie door spelers als Eggestein en Fischer binnen te halen."

  "Maar Club hoeft volgens mij nog niet ongerust te worden. In mijn ogen hebben ze nog altijd de beste ploeg. Maar het maakt de competitie wel spannender. Het zou me verbazen als Club net als vorig jaar weer 12 punten voorsprong heeft na de reguliere competitie."

  Eric Van Meir.