Aalvlugge estafetteploegen en teamfinale jumping: het programma op zaterdag

  De tijd vliegt, zowel hier als in Japan. Morgen breekt de voorlaatste dag van de Olympische Spelen aan. Niet getreurd, want er komen nog heel wat toppers in actie. Bij de Belgen wordt het uitkijken naar de jumpingfinale en de estafetteploegen. Ook de eindstrijd in het voetbal en het basketbal staan op de planning. Dit zijn de ones to watch.

  Het is vrijdagavond! Dat betekent dat u vanavond iets langer kan opblijven om de marathon bij de vrouwen te bekijken. Hanne Verbruggen en Mieke Gorissen starten om 23 uur in het bloedhete Sapporo. Kunnen ze hun 42,195km uitlopen en zichzelf een échte olympiër noemen?

   

  Geen fan van langeafstandslopen? Geen probleem! Manon De Roey begint aan de finaleronde van het olympische golftoernooi om 23.45 uur. Na een mindere ronde 3 staat De Roey nu op plek 34 en wil ze nog een dagje genieten van haar Spelen.

   

  De vroege vogels kunnen zaterdag hun hart ophalen aan een ochtendsessie in het baanwielrennen. Kenny De Ketele en Robbe Ghys werken vanaf 9.55 uur de ploegkoers af. Verrast het duo op de voorlaatste dag van de Olympische Spelen?

  Om 12 uur mogen de Belgische springruiters opnieuw opdraven. Pieter Devos, Jérôme Guéry en Grégory Wathelet reden een foutloos parcours in de kwalificaties. Laat het trio zich ook in de jumpingfinale niet op een foutje betrappen?

   

  Tot slot: twee bloedstollende finales. Zowel de Belgian Cheetahs als de Belgian Tornados wisten zich met verve te plaatsen voor de eindstrijd op de 4x400m. De vrouwen lopen hun race om 14.30 uur, de mannen gaan 20 minuten later van start.

  Jong Oekraïens hoogspringtalent

  De grote uitdaagster van Maria Lasitskene in het hoogspringen is een jonkie van 19 jaar. De huidige wereldkampioene gaat ook op de Olympische Spelen het duel aan met de nummer 2 van het WK in Doha, Jaroslava Mahoetsjich.

   

  De tiener uit Oekraïne sprong op het WK in 2019 over 2,04m en vestigde daarmee een wereldrecord bij de jeugd. Eerder dit jaar werd ze Europees kampioene indoor in Polen. Wie wint de tweestrijd morgen? U ziet het vanaf 12.35 uur. 

  Tweeling topfavorieten

  Of Dina en Arina Averina na morgen nog goed overeen komen, valt af te wachten. De Russische tweeling gaat morgen resoluut voor goud in de finale van de ritmische gymnastiek. Al is er maar één gouden plak natuurlijk...

   

  De 22-jarige zusjes zullen dus onder elkaar uitmaken wie mag pronken met de olympische titel en wie tevreden moet zijn met zilver. De individuele finale - met de Russische tweeling in de hoofdrol - gaat van start om 8.20 uur.

  Gooit Durant Franse droom aan diggelen?

  Morgen krijgen we in het basketbal niet de gehoopte finale tussen Team USA en het Slovenië van Luka Doncic te zien. Daar stak een ijzersterke Franse ploeg een stokje voor.

   

  Na een bloedstollend slot won Frankrijk zijn halve finale met één puntje verschil. Morgen om 4.30 uur kunnen de Fransen zich voor het eerst tot olympisch kampioen kronen. Laten Kevin Durant en co. dat gebeuren?

  Topaffiche in voetbalfinale

  Morgen zit het voetbalseizoen van de Spaanse en Braziliaanse nationale ploeg er - eindelijk? - op. Nog één keer moeten de jonge spelers alles geven alvorens ze naar hun clubs terugkeren.

   

  In de halve finale klopten de Brazilianen Mexico maar nipt via strafschoppen. Spanje had verlengingen nodig om gastland Japan uit te schakelen. Wordt de finale ook een thriller tot de laatste seconde? U ziet het vanaf 13.30 uur.