Belgian Tornados knallen naar finale, maar zorgen om Jonathan Borlée

  De Belgian Tornados staan in de finale, maar wat is de toestand van Jonathan Borlée?

  De Belgian Tornados hebben zich geplaatst voor de finale van de 4x400 meter op de Olympische Spelen. De Belgische mannen finishten als 3e in hun reeks, maar er was ook een kleine domper in het slot, want slotloper Jonathan Borlée leek zich te blesseren.

  Voor de reeksen rekende coach Jacques Borlée op Alexander Doom, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée en Jonathan Borlée. Kevin Borlée had enkele dagen geleden last van zijn hamstrings tijdens de 400 meter en werd gespaard met het oog op een eventuele finale.

   

  Startloper Alexander Doom hield goed stand in de eerste baanronde en kon als 4e het stokje doorgeven aan Jonathan Sacoor, die België uitzicht gaf op een finaleplaats door op te schuiven naar de tweede plaats.

   

  Een prima lopende Dylan Borlée knokte zich vlak voor de laatste stokwissel naar de leiding. Broer Jonathan leek vervolgens zelfs af te stevenen op de winst, maar moest in de laatste rechte lijn nog Polen en Jamaica laten voorbijgaan.

   

  Met de 3e plaats in de reeks kon België zich wel rechtstreeks plaatsen voor de finale, maar toch zullen er zorgen zijn om Jonathan Borlée. Die leek bij het overschrijden van de finish naar zijn hamstrings te tasten. Met ook Kevin Borlée die onzeker is, kunnen de Belgian Tornados een nieuwe blessure missen als kiespijn.

  VIDEO: Bekijk de race van de Belgian Tornados

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  programma Belgian Tornados
  vrijdag 6 augustus reeksen 4x400m 2'59"37 (3e in reeks - naar F) verslag
  zaterdag 7 augustus finale 4x400m 14.50 u