Belgian Tornados bedanken "bikkelharde" Jonathan Borlée: "Blessure na 200 meter"

  Jonathan Borlée (centraal) strompelde als 3e over de finish.

  De Belgian Tornados hebben zich overtuigend geplaatst voor de finale van de 4x400 meter, maar bij de aflossingsploeg waren er toch gemengde gevoelens. Jonathan Borlée liep de laatste 200 meter met een blessure, een gebaar waar zijn ploegmaats diep van onder de indruk waren. Kevin Borlée werd gespaard, maar lijkt fit voor de finale.

  Jonathan Borlée kwam vandaag als slotloper in actie. Na een zeer moeizame voorbereiding, bezaaid met blessures, was Borlée zeker op de afspraak in Tokio.

   

  Hij stak zijn hand uit naar reekswinst, maar stortte in het slot in. Een grimassende en hinkende Borlée finishte als 3e en paste voor een interview.

   

  "Hij zei me dat hij al na 200 meter iets had gevoeld", vertelde broer Dylan Borlée, de 3e loper in de reeksen. "Hij heeft echt een geweldige inspanning gedaan, mentaal en fysiek."

   

  "Dan heb ik het ook over de moeite om hier in vorm te zijn. Hij heeft me echt verbaasd. Het is indrukwekkend wat hij op stage gedaan heeft."

   

  "Hij is naar hier gekomen in zijn beste vorm. Dan is dit hard om te zien, als ploeg en als broer. Maar hij mag trots zijn op zichzelf. Ik hoop dat zijn blessure niet te ernstig is."

   

  De finale van morgen lijkt uitgesloten voor Jonathan, maar broer Kevin - vandaag gespaard na eerdere hamstringperikelen - zou wel fit moeten zijn.

   

  Dylan Borlée: "Hij was klaar voor mocht er een probleem geweest zijn, maar deze ploeg is erg sterk. Het zal morgen zeer snel gaan in de finale."

   

  "Wat er dan mogelijk is? Alles is mogelijk. We moeten gewoon naar onszelf kijken en we mogen niet te veel bezig zijn met de concurrentie. We zijn met z'n allen in vorm."

  "Kruisen onze vingers voor Jo en anders blijft Kevin Kevin"

  "Iedereen heeft zijn job perfect gedaan", analyseerde Jonathan Sacoor de kwalificaties. "Jo (Jonathan Borlée) liep een hele sterke 200 meter, maar toen begon hij last te krijgen aan zijn hamstrings."

   

  "Hij heeft er daarna alles aan gedaan om ons toch over de streep te krijgen. Daar zijn we hem dankbaar voor. Zo is Jo, hé. Bikkelhard."

   

  Door de blessure bij Jonathan moeten de Tornados een kaars branden voor broer Kevin. 

   

  "Maar hij raakt klaar voor de finale, ja, ja. Hij had nog een heel klein beetje last, maar Jacques (coach Borlée) zei: weet je, zonder Kevin geraken we er ook wel."

   

  "Het was de bedoeling om Kevin een extra dagje rust te geven en we kruisen onze vingers nu voor Jonathan. En anders blijft Kevin Kevin. We blijven vertrouwen hebben in onze kansen."

  Bekijk de reeks van de Tornados:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  programma Belgian Tornados
  vrijdag 6 augustus reeksen 4x400m 2'59"37 (3e in reeks - naar F) verslag
  zaterdag 7 augustus finale 4x400m 14.50 u