Drama voor Thomas Van der Plaetsen: afgevoerd in rolstoel met blessure

  Thomas Van der Plaetsen komt slecht neer in het zand en wordt weggevoerd.

  Thomas Van der Plaetsen moet na twee onderdelen een kruis maken over zijn toernooi. Onze landgenoot begon sterk aan de tienkamp, maar bij het verspringen greep Van der Plaetsen naar zijn hamstring en kwam hij slecht neer. Het verdict: een hamstringblessure, een scheurtje in de ligamenten van zijn rechtervoet en kneuzing van zijn rechterknie.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Prima start en dan gebeurt het...

  Thomas Van der Plaetsen had heel wat ambities bij de start van de tienkamp. Na zijn achtste plek in Rio 2016 was onze landgenoot erop gebrand om die prestatie minstens te evenaren.

   

  Tijdens de 100 meter sprint, het eerste onderdeel van de tienkamp, was Van der Plaetsen meteen op de afspraak. Hij toonde zijn goede vorm door een tijd van 11"05 neer te zetten, slechts een honderdste seconde boven zijn persoonlijke record.

   

  Maar in het tweede onderdeel, het verspringen, ging het mis. Van der Plaetsen greep bij zijn aanloop naar zijn hamstring. 

   

  Van der Plaetsen probeerde er nog wel iets van te maken, maar tevergeefs. Zijn sprong ging totaal de mist in. Met een pijnlijke grimas moest Van der Plaetsen afgevoerd worden in een rolstoel. 

   

  In het ziekenhuis werd de ernst van de blessure duidelijk: een ernstige hamstringblessure is het zware verdict voor de tienkamper.

  UPDATE: Ook ligamenten rechtervoet geraakt

  Thomas Van der Plaetsen liep niet alleen een hamstringblessure op vandaag. In het ziekenhuis werd ook een kneuzing aan zijn rechterknie en een scheurtje in de ligamenten van zijn rechtervoet vastgesteld. "Hij zal enkele maanden out zijn", laat het BOIC weten.


  "Voor de verdere medische opvolging zal hij terugkeren naar België. We wensen hem veel beterschap en een snel herstel toe. We hopen Thomas zo snel mogelijk opnieuw te verwelkomen binnen Team Belgium."

  Bekijk de aftocht van Thomas Van der Plaetsen:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.