Hellebaut: "Van der Plaetsen ging knallen, schrik van speerwerpen bij Thiam"

  De Olympische Spelen van Thomas Van der Plaetsen eindigden in de zandbak.

  Als voormalig olympisch kampioene hoogspringen is Tia Hellebaut een naam als een klok in Belgisch atletiekland. Hoe kijkt zij naar de blessure van Thomas Van der Plaetsen? En wat vond ze van de  zevenkampsters voorlopig? "Niemand weet hoe het speerwerpen van Thiam zal gaan, ook zij niet."

  "Het zijn vreselijke beelden", is de eerste reactie van Tia Hellebaut op het uitvallen van Thomas Van der Plaetsen.

   

  "Het is heel jammer voor Thomas, want hij heeft al een heel verhaal. Het is een fantastische atleet en ik zie hem heel graag bezig. Hij gaat er altijd keihard voor. Als je dan moet stoppen bij de tweede proef van een meerkamp, dan is dat heel zuur. Zeker na zo'n sterke eerste prestatie."

   

  Heeft hij misschien iets geforceerd? "Je staat daar op de Spelen, dat is één keer om de zoveel jaar. Je hebt er zo hard voor gewerkt en er alles aan gedaan. Zo afgevoerd moeten worden in een rolstoel, dat is vreselijk. Hij was echt klaar om te knallen en het is heel erg."

   

  Hellebaut is ervan overtuigd dat Van der Plaetsen niet zal stoppen met atletiek. "Op zo'n manier kan hij niet stoppen. Ik hoop dat hij de knop kan omdraaien. Ik ben er zeker van dat hij goed zal revalideren en er dan opnieuw volle bak zal voor gaan."

  Zo afgevoerd moeten worden in een rolstoel, dat is vreselijk. Van der Plaetsen was echt klaar om te knallen.

  Tia Hellebaut

  Hellebaut over...

  • ...Noor Vidts: "Ik wist dat ze in goeden doen was. Deze winter hadden we al gezien dat ze sterk bezig was. Ik had wel verwacht dat ze een PR kon lopen, maar ze deed er ineens een flink stuk af op de 100m horden. Ze is nu 4e, een goede start dus. Ze straalt en heeft er zin in. Allemaal goed nieuws, al moeten haar zwakke punten nog komen (speerwerpen, verspringen)."
   
  • ...Nafi Thiam: "Ik had misschien iets meer verwacht op de horden, maar 13"54 is degelijk. Geen man overboord uiteraard. Haar leidersplaats na het hoogspringen lag in de lijn der verwachtingen. Met 1,95m had ze wat meer marge gehad, maar als ze geen steken laat vallen, zal ze olympisch kampioen worden. Het speerwerpen? Niemand weet hoe het zal gaan, ook zij en haar trainer niet. Hopelijk is de marge voor dat nummer groot genoeg. Ik durf het niet te voorspellen, maar ik heb er veel schrik van. Ze zal wel op haar tanden bijten."

  Hopelijk is de marge van Thiam voor het speerwerpen groot genoeg. Ik durf het niet te voorspellen, maar ik heb er veel schrik van.

  Tia Hellebaut
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.