Titelverdedigster Simone Biles past voor de individuele allroundfinale

  Simone Biles.

  De Amerikaanse turngrootheid Simone Biles (24) zal haar olympische titel in de individuele allroundfinale niet verdedigen. Dat besliste ze vandaag nadat ze gisteren had opgegeven tijdens de teamfinale met mentale problemen.

  Biles maakte gisteren deel uit van het Amerikaanse team dat een gooi deed naar goud in de teamfinale. 

   

  Ze ondernam een niet erg geslaagde poging aan sprong, waarna ze besliste om te passen voor de andere toestellen. De Amerikaanse superster zei achteraf dat ze kampt met mentale problemen.

   

  In een kort persbericht geeft de Amerikaanse turnbond meer tekst en uitleg bij het forfait van Biles, de titelverdedigster.

   

  "Na verdere medische evaluatie heeft Simone Biles beslist om niet deel te nemen aan de allroundfinale van morgen", lezen we.

   

  "We steunen deze beslissing volledig en juichen haar moed toe om prioriteit te geven aan haar mentale welzijn. Haar moed laat nog maar eens zien waarom ze een rolmodel is voor zoveel mensen."

   

  Of Biles zal deelnemen aan de individuele toestelfinales laat USA Gymnastics nog in het midden. "Simone zal elke dag geëvalueerd worden voor een beslissing kan worden genomen."

   

  Jade Carey, die 9e werd in de kwalificaties, is de vervangster van Biles.

  Haar moed laat nog maar eens zien waarom Simone Biles een rolmodel is voor zoveel mensen.

  USA Gymnastics