Nina Derwael begrijpt Simone Biles: "Druk valt niet te onderschatten"

  Het wederzijds respect is groot, het begrip eveneens. Nina Derwael kon zich inbeelden hoe concurrente Simone Biles zich voelde toen ze forfait gaf voor de teamfinale. "Ze heeft het gewicht van de hele wereld op de schouders hangen."

  Ook voor Nina Derwael was het even schrikken. Onze landgenote merkte plots hoe Simone Biles het voor bekeken hield in de turnfiles. "Ik had al gezien dat ze bij haar sprong niet had doorgesprongen."

   

  Derwael kan zich wel inleven in de mentaal zware situatie van Biles. "Volgens mij hangt het gewicht van de hele wereld op haar schouders", aldus de Belgische. "Dat valt niet te onderschatten. De hele wereld denkt: Biles komt naar de Spelen en gaat alle medailles pakken. Maar ze is ook een mens, hé."

  Het gewicht van de hele wereld hangt op de schouders van Biles.

  Nina Derwael

  "Mentaal heeft ze het bijzonder zwaar gehad het voorbije jaar, door onder meer het uitstel van de Spelen. Dat toont aan dat ze menselijk is."

  Tevreden ondanks 8e plek

  Derwael had het ook nog over de 8e plek in de teamfinale. "Het was al een hele prestatie voor ons om hier te raken, dus ik denk dat we wel tevreden mogen zijn", zei boegbeeld Derwael. "Het was onze eerste keer in zo'n finale en ik ben blij dat we dit hebben kunnen meemaken. Voor mij was het ook een goede voorbereiding op donderdag en zondag."

   

  "De strijd met Sunisa Lee wordt heel leuk. Ik heb haar oefening gezien vandaag dus ik wou me niet laten doen. Ik ben heel tevreden over mijn brugoefening vandaag. Exact dezelfde score? De jury heeft het er precies om gedaan."

   

  "Net voor ik aan de brug begon zei Marjorie ook tegen mij dat ik het als een training moest bekijken. En dat heb ik ook gedaan."