Belgische turnploeg 8e in allereerste olympische teamfinale, topscore voor Derwael

  De Belgische turnvrouwen zijn 8e geworden in hun eerste teamfinale. Vooral door een mindere start aan de balk haalden de Belgen een lagere score dan in de kwalificaties. Nina Derwael heeft wel vertrouwen getankt voor later deze week. Zij zette aan de damesbrug een score neer van 15.400.

  De Belgische vrouwen moesten aan de balk beginnen en dat is geen dankbaar toestel. Zeker niet als - logischerwijs - de zenuwen nog erg aanwezig zijn in deze eerste olympische finale als team. Nina Derwael nam haar verantwoordelijkheid en beet de spits af met een erg degelijke oefening.

   

  Ook Verkest deed het prima al wiebelde ze wel enkele keren. Bij Brassart liep het jammer genoeg al vanaf de opsprong mis. En tijdens haar oefening viel ze ook een tweede keer van de balk: 10.933. In de finale kan je geen score schrappen en dus begon België aan een inhaalrace.

   

  Aan de vloer liep alles goed voor België en ook de sprong ging beter dan tijdens de kwalificatie. Derwael bleef voor dat onderdeel aan de kant, maar Lisa Vaelen toonde haar klasse met een sprong van 5.8 moeilijkheid en een score van 14.233. 

   

  De kloof was op dat moment wel al te groot voor de Belgen om nog plaatsjes op te schuiven. Maar er kwam toch nog een hoogtepunt aan de damesbrug. Nina Derwael zette een perfecte oefening neer: 15.400. Ze deed zo precies evengoed als Sunisa Lee, haar grote Amerikaanse concurrente. Zo eindigde  de competitie toch nog met een brede glimlach voor Team Belgium. 

  Bekijk de prachtige brugoefening van Nina Derwael

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Derwael: "Had Sunisa Lee haar oefening gezien dus wou me niet laten doen"

  "Het was al een hele prestatie voor ons om hier te raken, dus ik denk dat we wel tevreden mogen zijn", zei boegbeeld Derwael achteraf. "Het was onze eerste keer in zo'n finale en ik ben blij dat we dit hebben kunnen meemaken. Voor mij was het ook een goede voorbereiding op donderdag en zondag."

   

  "De strijd met Sunisa Lee wordt heel leuk. Ik heb haar oefening gezien vandaag dus ik wou me niet laten doen. Ik ben heel tevreden over mijn brugoefening vandaag. Exact dezelfde score? De jury heeft het er precies om gedaan."

   

  "Net voor ik aan de brug begon zei Marjorie ook tegen mij dat ik het als een training moest bekijken. En dat heb ik ook gedaan."

  Verkest: "Al heel trots dat we hier staan"

  "Ik ben wel tevreden", zei ook Lisa Vaelen. "Ik heb ook een goeie sprong gedaan. Na die sprong in de kwalificaties, dacht ik nu bij mijn landing echt "yes". Ik maakte aan de brug nog een klein foutje, maar ik ben wel blij met mijn prestatie."

   

  "Het was niet mijn beste wedstrijd", zei Jutta Verkest. "Maar ik denk wel dat we heel trots mogen zijn dat we hier staan."

   

  Brassart: "Mijn eerste toestel was niet goed, maar mijn sprong was wel mooi. Het is al zo goed dat we hier stonden. De balk is ook een heel moeilijk toestel om mee te beginnen. Maar we zijn blij, de sfeer in het team zit ook heel goed.

  Heuls: "Ik heb echt goede zaken gezien"

  programma Nina Derwael
  zondag 25 juli kwalificaties allround 6e (naar F) verslag
    kwalificaties brug 1e (naar F) verslag
    kwalificaties team 5e (naar F) verslag
  dinsdag 27 juli finale team 8e verslag
  donderdag 29 juli finale allround 6e verslag
  zondag 1 augustus brugfinale GOUD verslag
  programma Jutta Verkest
  zondag 25 juli kwalificaties team 5e (naar F) verslag
    kwalificaties allround 20e (naar F) verslag
  dinsdag 27 juli finale team 8e verslag
  donderdag 29 juli finale allround 23e verslag

  Ook Sunisa Lee maakt indruk op de brug met ongelijke leggers

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Teamfinale in het turnen (v)

  1. 14 uur 52. Rusland wint de teamfinale in het turnen bij de vrouwen met groot verschil.

   Rusland wint de teamfinale in het turnen bij de vrouwen met groot verschil

  2. 14 uur 51. Rusland wint. Rusland wint de teamfinale. De ontlading is enorm groot. Ze doen heel wat beter dan de Amerikaanse meisjes. En Groot-Brittannië loopt weg met brons. .
  3. 14 uur 46. 15.400. Wat een monsterscore voor Nina Derwael. Ook zij turnt 15.400, net dezelfde score als Sunisa Lee. Dat belooft voor de finale. .
  4. 14 uur 46. Nina Derwael blinkt opnieuw uit op de brug met ongelijke leggers.

   Nina Derwael blinkt opnieuw uit op de brug met ongelijke leggers

  5. 14 uur 44. Derwael nog in actie. Nina Derwael is aan haar laatste oefening begonnen aan haar toestel. Het is weer een foutloze oefening van de favoriete. Nu lacht heel het team breed. .
  6. 14 uur 41. Rusland ruikt goud. De Russen blijven foutloos en hebben de gouden medaille binnen handbereik.  .
  7. 14 uur 40. Jutta Verkest komt ten val tijdens haar brugoefening.

   Jutta Verkest komt ten val tijdens haar brugoefening

  8. 14 uur 39. Amerikaanse Chiles valt tijdens de grondoefening: “Ze is compleet de kluts kwijt”.

   Amerikaanse Chiles valt tijdens de grondoefening: “Ze is compleet de kluts kwijt”

  9. 14 uur 37. Jutta Verkest valt. Heel jammer dit voor de Belgen. Jutta Verkest valt tijdens haar brugoefening. De rest van de oefening gaat wel goed, maar het zal bij plaats 8 blijven voor België. Ze krijgt 12.466 van de jury. .
  10. 14 uur 36. Een val aan de grond bij de Amerikanen van Chiles. Het goud is weg voor de VS. "Dit is zo jammer", vindt Van Meensel. .
  11. 14 uur 35. Ze heeft beter geturnd dan tijdens de kwalificaties, alleen spijtig voor het raken van die legger. Dirk Van Esser.
  12. 14 uur 35. De brugoefening van Lisa Vaelen.

   De brugoefening van Lisa Vaelen

  13. 14 uur 32. Vaelen kijkt bedenkelijk. Lisa Vaelen is niet tevreden over haar oefening. Ze raakte het toestel op een bepaald moment met haar voet. Ze krijgt 13.766. .
  14. 14 uur 29. We beginnen aan het laatste toestel: de brug met ongelijke leggers. .
  15. 14 uur 19. De Belgen blijven 8e na het derde toestel. Ze hebben wel terrein goedgemaakt op de Fransen en het beste onderdeel moet nog komen. .
  16. 14 uur 18.
  17. 14 uur 12.
  18. 14 uur 06. De sprong van Lisa Vaelen.

   De sprong van Lisa Vaelen