Superschone en synchrone beelden! Mediafiguur Tom Daley duikt naar zijn eerste gouden plak

  Matty Lee (links) en Tom Daley (rechts) zijn ondersteboven van hun prestatie.

  0 / 0

  Schoonspringer en mediafiguur Tom Daley heeft op zijn vierde Olympische Spelen zijn gouden droom waargemaakt. Samen met zijn kompaan Matty Lee hield hij de Chinese topfavorieten af in het synchroonduiken van het 10 meterplatform. Met de gouden medaille om zijn nek maakte de voorvechter van LGBTQIA+-rechten nog een sterk statement.

  Tom Daley is al van jongs af aan een sensatie, zowel op als naast de springplank. Hij debuteerde op zijn 14e op de Olympische Spelen in Peking, werd datzelfde jaar Europees kampioen en sprokkelde zowel in 2012 als 2016 olympisch brons.

  Daarnaast ontpopte hij zich tot een gewaardeerd publiek figuur door openlijk te praten over zijn geaardheid, het pestgedrag in zijn jeugd, zijn mentale problemen en de pijnlijke dood van zijn vader.

  Na een periode van meer stabiliteit, waarbij Daley in 2017 zelf papa werd, beoogde hij nu in Tokio niets minder dan het hoogste springschavotje.

  Samen met zijn Britse springbuddy Matty Lee leverde hij vandaag zes plonsvrije sprongen af van het 10 meterplatform, terwijl de torenhoge Chinese favorieten Chen Aisen en Cao Yuan de mist in sprongen bij hun vierde poging. Het zilver was hun deel. De Russen Bondar en Minibaev sprongen naar het brons.

   

  Na twaalf jaar in de schijnwerpers sprong Daley nu dus samen met debutant Lee zijn grote droom tegemoet. Met de gouden medaille om zijn nek, maakte Daley nog dit statement:

  Ik ben een homoseksuele man en ook een olympisch kampioen. Toen ik jonger was, had ik het gevoel dat ik nooit iets zou bereiken vanwege wie ik was.

  Schoonspringer Tom Daley

  VIDEO: Bekijk de ultieme sprong en vreugde-uitbarsting:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Geniet ook van enkele schitterende foto's: