Wilfried Peeters: "Gemakkelijk voor Cavendish na sterk ploegwerk"

Wilfried Peeters zag een sterk blok van Deceuninck-Quick Step vandaag.

Deceuninck-Quick Step mag al voor de vierde keer in deze Tour victorie kraaien. Drie daarvan komen op naam te staan van Mark Cavendish in de sprint met vooral veel dank aan de geweldige lead-out van zijn ploeggenoten. "We hebben vandaag opnieuw sterk ploegwerk gezien", zegt ploegleider Wilfried Peeters.

Bij Deceuninck-Quick Step beschikken ze duidelijk over de beste sprinttrein in deze Tour. Ze wonnen voorlopig drie van de vier sprints met Mark Cavendish. 

 

In de 10e rit naar Valence was het een demonstratie uit het boekje van de blauwe sprinttrein. "Zeker als je naar de laatste 50 kilometer kijkt", zegt Wilfried Peeters.

 

"We hebben de rit goed ingestudeerd onder meer door de beelden te bekijken van toen André Greipel won in 2015. We wisten dat we op die laatste rotonde moesten aangaan. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen vandaag."

 

"Cavendish zegt het ook zelf dat hij niet echt heeft moeten sprinten vandaag. Hij moest gewoon Morkov proberen te passeren op het einde. Voor hem was het dus gemakkelijk vandaag, maar ik heb wel sterk ploegwerk gezien."

 

In de achtergrond kwamen twee Belgen nog snel opzetten. Wout van Aert werd tweede en Jasper Philipsen reed misschien zelfs de snelste spint. "Cavendish weet goed waar hij mee bezig is. Hij heeft er nu al drie zeges bij op zijn palmares sinds het begin van deze Tour", zegt Peeters.

De tussensprint wilden we niet doen om geen risico's te nemen

Wilfried Peeters

De droom van Cavendish in deze Tour blijft ondertussen maar duren. "Ik ga niet ontkennen dat we vandaag met een vraagteken zaten over hoe we het zouden aanpakken. We hadden gezegd dat we de tussensprint niet gingen doen om daar geen risico's te nemen." 

 

"We wilden echt voor die extra punten aan de aankomst gaan. Alles op de overwinning vandaag en we kijken later wel voor het groen."

"Eerst nog de Mont Ventoux overleven"

Nummer 34 en het record van Merckx komen nu wel heel dichtbij voor Cavendish. "Hij moet natuurlijk eerst nog de Mont Ventoux overleven. Laten we morgen het beste hopen en dan kunnen we verder kijken", waarschuwt Peeters.

 

Zou de tijdslimiet problematisch kunnen zijn morgen? "Je mag natuurlijk niet in de problemen geraken. Je moet in een goede groep terechtkomen, kijken naar je wattages en je eigen tempo rijden."

Als je in crisis geraakt, kan het snel gedaan zijn

Wilfried Peeters

"Het is een lastige etappe met de Ventoux. Als je in crisis geraakt, kan het snel gedaan zijn. Dat zagen we al met Démare en Merlier."

 

Hoelang kan Mark nog op dit niveau sprinten? "Daar plak ik geen datum op. Maar als je kijkt naar zijn progressie de laatste drie jaar, heeft hij dit seizoen zeker opnieuw zijn beste gevoel te pakken."

 

"Hij heeft ook een prachtig team rond hem en dat geeft hem vertrouwen."

Bekijk hier de reactie van Wilfried Peeters:

Tour de France
-
ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
1wegwedstrijdBilbao - Bilbao182 km
2wegwedstrijdVitoria-Gasteiz - San Sebastián208,9 km
3wegwedstrijdAmorebieta-Etxano - Bayonne187,4 km
4wegwedstrijdDax - Nogaro181,8 km
5wegwedstrijdPau - Laruns162,7 km
6wegwedstrijdTarbes - Cauterets-Cambasque144,9 km
7wegwedstrijdMont-de-Marsan - Bordeaux169,9 km
8wegwedstrijdLibourne - Limoges200,7 km
9wegwedstrijdSaint-Léonard-de-Noblat - Puy de Dôme182,4 km
10wegwedstrijdVulcania - Issoire167,2 km
11wegwedstrijdClermont-Ferrand - Moulins179,8 km
12wegwedstrijdRoanne - Belleville-en-Beaujolais168,8 km
13wegwedstrijdChâtillon-sur-Chalaronne - Col du Grand Colombier137,8 km
14wegwedstrijdAnnemasse - Morzine151,8 km
15wegwedstrijdLes Gets - Saint-Gervais-les-Bains179 km
16individuele tijdritPassy - Combloux22,4 km
17wegwedstrijdSaint-Gervais-les-Bains - Courchevel165,7 km
18wegwedstrijdMoûtiers - Bourg-en-Bresse184,9 km
19wegwedstrijdMoirans-en-Montagne - Poligny172,8 km
20wegwedstrijdBelfort - Le Markstein133,5 km
21wegwedstrijdSaint-Quentin-en-Yvelines - Parijs115,1 km