Mogen we nog iets van Froome verwachten? "Is al overwinning dat ik hier ben"

  Er gaat geen dag in de Tour voorbij of Chris Froome moet het peloton laten lopen. Pijnlijk om de viervoudige Tourwinnaar zo te zien sukkelen, maar zelf heeft hij daar geen problemen mee. "Mentaal heb ik het helemaal niet lastig."

  Het verhaal is bekend: 2 jaar geleden brak Chris Froome bij de verkenning van de tijdrit van de Dauphiné zijn dijbeen, elleboog en enkele ribben. Sindsdien rijdt hij als een figurant rond in (en vaak ver achter) het peloton. Toch denkt hij dat hij op zijn 36e nog altijd op zijn oude niveau kan terugkeren.

   

  "Ik ben nog een beetje stram en gezwollen na die val op dag 1, maar het gaat elke dag beter", zegt Froome. "Ik heb sinds mijn val 2 jaar geleden en dan ook nog eens corona heel veel koersen gemist. Dat is wat ik nu het meeste nodig heb."

   

  "Mentaal heb ik het helemaal niet lastig. Het is al een overwinning op zich om hier aan de start te staan."

   

  "Ik weet van hoever ik kom. Ik heb maanden in een ziekenhuisbed gelegen en in een rolstoel gezeten. Uiteraard rijd ik liever vooraan voor de zege, maar de dingen gaan nu eenmaal zoals ze gaan. Ik blijf hard werken om terug te keren."

  Verbrugghe: "Hij heeft deze Tour nodig om beter te worden"

  Rik Verbrugghe, ploegleider van Chris Froome bij Israel Start-Up Nation, gelooft nog altijd in het project-Froome. "Hij doet heel hard zijn best om weer op niveau te komen. Hij staat er nog niet, maar het gaat alle dagen beter."

   

  "Ik geloof erin dat we hem op een dag toch weer zullen zien. Deze Tour rijdt hij vooral als voorbereiding op de Vuelta. Dit heeft hij nodig om beter te worden."

  Lees ook: