Italië-expert Filip Joos blikt vooruit: "Zonder De Bruyne middelgroot probleem"

  Komt het koningskoppel Lukaku-De Bruyne morgen samen aan de aftrap?

  Nog 1 nachtje slapen en dan spelen onze Rode Duivels tegen Italië hun kwartfinale op het EK. Na Portugal opnieuw een affiche om duimen en vingers van af te likken, maar trekt ons land ook deze keer aan het langste eind? "Er zal meer ruimte liggen dan tegen Portugal", voorspelt Filip Joos.

  Geraken Eden Hazard en Kevin De Bruyne tijdig fit voor de wedstrijd tegen Italië? Dat is dé vraag die ons land nu al sinds zondag bezig houdt. En zeker geen onbelangrijke vindt Filip Joos.

   

  "Als De Bruyne fit geraakt, ligt de individuele kwaliteit bij ons toch iets hoger. Italië heeft een zeer sterk middenveld en daarom is het nog belangrijker dat hij er morgen bij is."

   

  "Zonder De Bruyne heeft België toch wel een middelgroot probleem. Hij is onze beste veldspeler en de man die de boel doet draaien", licht Joos toe. "Zelfs aan 80 procent moet je hem opstellen, want dan moeten Jorginho en co hem toch voortdurend in de gaten houden."

   

  "Italië speelde Zwitserland in de groepsfase kapot door een statisch Zwitsers middenveld. Dat kan het bij ons ook zijn als De Bruyne niet meedoet."

  De Bruyne moest het veld geblesseerd verlaten tegen Portugal.

  "Chiellini is de enige die Lukaku echt kan afstoppen"

  Niet alleen Roberto Martinez, maar ook zijn Italiaanse collega Roberto Mancini kampt met kopzorgen in aanloop naar de partij van morgen. Juventus-verdediger Giorgio Chiellini is namelijk twijfelachtig door een blessure.

   

  "In principe geraakt hij op tijd fit, maar volgens het laatste verrassende nieuws zou Mancini geen risico willen nemen en dus toch Acerbi opstellen. Dat getuigt wel van erg veel vertrouwen."

   

  "Mancini moet echt niet denken dat hij de Rode Duivels zomaar even opzij zet zonder Chiellini", laat Joos zich uit.

  Mancini moet echt niet denken dat hij de Rode Duivels zomaar even opzij zet zonder Chiellini.

  Filip Joos

  Het blijft dus hopen dat Acerbi opnieuw start bij de Azzurri volgens Joos. "Als Acerbi morgen speelt dan stijgen onze kansen met 10 procent."

   

  "Hij vertelde namelijk onlangs dat hij liever tegen Ronaldo zou spelen dan tegen Lukaku. Mocht hij dus aan de aftrap komen, heeft Lukaku alvast een mentaal voordeel", concludeert de commentator.