Tim Merlier zegeviert na de Giro nu ook in de Tour: "Ik beleef een droom"

  Tim Merlier grijpt meteen de macht in de eerste massasprint.

  Tim Merlier (Alpecin-Fenix) heeft de eerste kans voor sprinters meteen naar zijn hand gezet. In een hectische finale vol valpartijen hield Merlier goed stand in de sprint en maakte hij het voorbereidende werk van onder meer Mathieu van der Poel prima af. 

  Bij zijn debuut in de Ronde van Frankrijk is het bij de eerste sprint meteen prijs voor Tim Merlier. "Ik beleef een droom. Na de Giro win ik nu ook in de Tour, de grootste wedstrijd in de wereld. Ik kan het niet geloven"

   

  Opmerkelijk beeld in de sprint: gele trui Mathieu van der Poel nestelde zich in de sprinttrein van Alpecin-Fenix en trok de sprint aan voor Merlier. "Van der Poel zei dat hij de lead-out zou doen voor mij, ik verklaarde hem gek, maar hij houdt daarvan. Hij wou het per se doen", zegt Merlier.

   

  "Daarna was het aan Jasper Philipsen. Ook hij was fantastisch. Ik keek achter mij en zag niemand in mijn buurt,  ik was wat verrast. Maar dat zal door die valpartijen geweest zijn."

   

  Merlier kwam over de streep met het vingertje voor de mond. "Die vinger voor de mond is iets tussen mij en Jonas Rickaert. Ik kan het echt niet geloven dat ik gewonnen heb. Het was niet mijn beste sprint, maar wel genoeg om te winnen."

  Van der Poel zei dat hij de lead-out zou doen voor mij, ik verklaarde hem gek.

  Tim Merlier

  Van der Poel: "Blij dat ik iets kan terugdoen"

  Gele trui Mathieu van der Poel genoot met volle teugen mee van de ritzege van Merlier. "Het is straf wat we hier weer doen vandaag. 90 procent van de tijd helpen ze mij en dan ben ik blij dat ik eens iets kan terugdoen."

   

  "Het was enorm hectisch vandaag. 70 kilometer voor de streep leek het al alsof we in de slotkilometer zaten en dat gewoel is nooit gestopt. Maar het was speciaal om in de gele trui te rijden en morgen krijg ik nog een dag."

  Het (korte) eerste interview met Merlier

  Lees ook: