Jan Vertonghen: "Zolang mogelijk genieten van Ronaldo, maar nu even niet"

  Jan Vertonghen en Thierry Henry.

  Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Ook de Belgische recordinternational Jan Vertonghen heeft de (onmogelijke) vraag voorgeschoteld gekregen. "Ze zijn allebei ongelooflijk", antwoordde hij diplomatisch.

  Jan Vertonghen en de Belgische defensie krijgen morgen de zware opdracht om Cristiano Ronaldo uit de match te houden in de 1/8e finales van Euro 2020. 

   

  "We spelen niet enkel tegen Cristiano Ronaldo", zei Vertonghen vanavond op de persconferentie.

   

  "Ronaldo is de grootste speler in de geschiedenis van het land en ik respecteer hem, maar het is niet België tegen Ronaldo morgen. Het is België tegen Portugal. De Portugezen hebben veel sterke spelers en ik ben er zeker van dat ze morgen klaar zullen zijn."

   

  "Ronaldo is natuurlijk een fenomeen", ging Vertonghen voort. "Met zo'n trainingsijver kan ik begrijpen dat hij tot zijn 40e wil blijven voetballen. Daar kan je alleen maar bewondering voor hebben."

  Met zo'n trainingsijver kan ik begrijpen dat hij tot zijn 40e wil blijven voetballen.

  Jan Vertonghen over Cristiano Ronaldo

  Messi of Ronaldo? "Ik wil niet kiezen"

  Op de persconferentie voor België - Portugal kreeg Jan Vertonghen ook de klassieke vraag: Messi of Ronaldo?

   

  "Ik wil niet kiezen", antwoordde hij. "Als je hun palmaressen overloopt, zijn ze beiden ongelooflijk. Daarom moeten we zolang mogelijk van beide spelers genieten. Alleen niet morgen", knipoogde Vertonghen.

  Jan Vertonghen: "We gaan Duitsland niet kopiëren"

  In de groepsfase heeft Duitsland het juiste recept gevonden om Portugal te verschalken. "We spelen volgens een gelijkaardig systeem, maar we gaan Duitsland niet kopiëren", vertelt Jan Vertonghen aan onze reporter.

   

  Aan mislukken, denkt de verdediger niet. "Daar ga ik niet vanuit, neen. We zijn hier om verder te geraken dan de 1/8e finales", verzekert Vertonghen, "maar zenuwen hebben we niet. De voorbereiding verloopt zoals gewoonlijk."

   

  "We zijn rustig aan het toernooi kunnen begonnen. Hopelijk betaalt zich dat nu uit", eindigt de Rode Duivel.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.