Lukaku: "Staan bekend voor ons mooie voetbal, maar nu met kopje spelen"

  Deze keer was Romelu Lukaku de gesprekspartner van Ruben Van Gucht.

  In de aanloop naar de wedstrijd tegen Portugal had Ruben Van Gucht vandaag een gesprek met Romelu Lukaku. De topschutter aller tijden van onze Rode Duivels blikte onder meer vooruit richting zondag en vertelde over zijn topseizoen in Italië en zijn mentale problemen in 2018.

  Ruben Van Gucht schotelde Lukaku om te beginnen de zware loting richting een mogelijke finale voor. Wat denkt onze aanvalsleider zelf over het duel tegen Portugal, het eerste in mogelijk een zeer lastige reeks? 

   

  "Wij zijn volgens mij slimmer dan zij", antwoordde Lukaku vastberaden.

   

  "Na Portugal-Frankrijk kwam ik Thorgan (Hazard) en Axel (Witsel) tegen en we hadden meteen door dat het EK nu pas echt begint. Portugal is de titelverdediger en weet hoe het moet winnen, maar wij zijn vastberaden en slim."

   

  "We staan bekend voor ons mooie voetbal, maar nu moeten we met het kopje spelen en onze kansen grijpen", was de 28-jarige aanvaller duidelijk.

  We staan bekend voor ons mooie voetbal, maar nu moeten we met ons kopje spelen.

  Romelu Lukaku

  "Dit seizoen viel alles op zijn plaats voor mij"

  De cijfers van Romelu Lukaku bij de Rode Duivels worden per wedstrijd indrukwekkender. Staat hij daar zelf nog bij stil? "Om eerlijk te zijn, heb ik het gevoel dat dit seizoen alles eindelijk op zijn plaats is gevallen", vertelde Lukaku.

   

  "Ik heb ontzettend hard gewerkt de afgelopen jaren en werkte onder de juiste trainer op het juiste moment. Ik heb zelf veel analyses uitgevoerd en dat maakt echt wel een verschil om beter te worden", legde de Belgische nummer 9 uit.

   

  "Veel spelers spelen goed door gewoon plezier te maken op het veld. Ik moet echt in de zone zitten om te kunnen presteren."

  Lukaku deed de netten al 3 keer trillen op dit EK.

  "Na het EK breng ik een documentaire uit over mentale gezondheid in het voetbal"

  Tot slot haalde Ruben Van Gucht de vragenronde aan die Lukaku 2 dagen geleden op Twitter organiseerde. Daarin vertelde de spits openlijk over de mentale problemen waar hij in 2018 mee kampte.

   

  "Ik had echt genoeg van Engeland. Daarom heb ik de Premier League ook verlaten. Ik wist dat het tijd was voor iets anders."

   

  "Ik heb een soort van documentaire gemaakt die ik na het EK zal uitbrengen. Mensen moeten weten hoe het er bij mij als voetballer mentaal aan toegaat", lichtte de goaltjesdief al een tipje van de sluier.

  Bekijk de one-on-one tussen Lukaku en Van Gucht

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.