Ga naar de inhoud

Portugal bekijkt EK-match tegen Belgie "als een finale"

Fernando Santos heeft een plan om België te verrassen.

De Portugese bondscoach Fernando Santos kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen de Rode Duivels op het Europees kampioenschap. "We zijn er klaar voor", belooft de 66-jarige selectieheer. "We zijn heel goed op de hoogte van de kwaliteiten en zwakke plekken van België", vult middenvelder Joao Moutinho aan.

Morgen om 21 uur moet België voorbij Portugal zien te geraken in de 1/8e finales van Euro 2020. De titelverdediger belooft zich kranig te verweren.

 

"We willen de zwakke plekken van België uitbuiten", verklaart de Portugese bondscoach Santos een dag voor de topper. "We moeten verhinderen dat we de Belgen te veel ruimte schenken."

 

"Ik denk dat de ploeg die het beste zal omgaan met het balbezit het zal halen. We zijn klaar", stelt Santos, die een gesloten match verwacht.

 

"De Belgische ploeg speelt al heel lang samen. Ze scoren veel en incasseren weinig. De Belgen maken dus kans om te winnen, maar wij gaan er alles aan doen om dat te verhinderen."

 

"Onze tegenstander heeft heel wat in zijn mars,  maar ik ben ervan overtuigd dat we beter zullen zijn."

 

Bij de Rode Duivels vinden Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne mekaar blindelings. "Sommige spelers hebben meer invloed dan anderen, maar we kunnen ons niet op individuen concentreren", aldus Santos.

 

"Het zal belangrijk zijn niet te laag terug te zakken. België heeft veel offensieve spelers die kunnen wisselen. Daarop is moeilijk in te spelen. Maar laten we niet vergeten dat wij ook over erg goede spelers beschikken."

Onze tegenstander heeft heel wat in zijn mars,  maar ik ben ervan overtuigd dat we beter zullen zijn.

Fernando Santos

Joao Moutinho: "België is niet alleen De Bruyne"

De ervaren middenvelder Joao Moutinho (34) wil zich niet blindstaren op Kevin De Bruyne. "Dat kunnen we ons niet veroorloven", verklaart de 134-voudige international van Portugal. 

 

"België is niet alleen De Bruyne. Maar als we hem de tijd en ruimte geven, wordt hij alleen maar gevaarlijker", weet de ploegmaat van Leander Dendoncker bij Wolverhampton.

 

Moutinho deelde ook de kleedkamer met Youri Tielemans en Yannick Carrasco bij AS Monaco. "Het zijn prima spelers en goeie gasten. We weten dat elke Belgische speler op ieder moment kan flitsen. We moeten ook opletten voor schoten van ver."

 

"We zijn heel goed op de hoogte van de kwaliteiten en zwakke plekken van België", geeft de Portugees mee.

 

De Rode Duivels konden in aanloop naar de kraker 48 uur langer recupereren dan de Portugezen, die woensdag tegen Frankrijk (2-2) nog vol aan de bak moesten.

 

"Ik denk niet dat die extra rust bepalend zal zijn", aldus Moutinho. "We konden 4 dagen rust nemen, zoals op het EK 2016. We gaan alles geven en zijn in vorm."

Joao Moutinho in actie tegen Frankrijk.

Joao Moutinho: "Mogen De Bruyne geen tijd geven"