Lukaku vs. Ronaldo: stats in voordeel van CR7, "maar hoe gaan ze Lukaku afstoppen?"

  Romelu Lukaku of Cristiano Ronaldo: wie trekt zondag aan het langste eind?

  Twee geweldige atleten, twee geweldige doelpuntenmakers: Cristiano Ronaldo (36) en Romelu Lukaku (28) hebben heel wat met mekaar gemeen. Maar als we naar de statistieken kijken, heeft onze landgenoot toch nog een lange weg af te leggen om nog maar in de buurt van het Portugese voetbalicoon te komen. Wie trekt zondag aan het langste eind? Wesley Sonck is alvast overtuigd van Lukaku: "Hij eet Pepe op!"

  Ronaldo scoort overal en altijd

  Cristiano Ronaldo begon zijn voetbalcarrière op het hoogste niveau in eigen land. Bij Sporting werd hij in 2002 op 16-jarige leeftijd naar de A-kern overgeheveld door Laszlo Bölöni, u wel bekend.

   

  Sindsdien maakte de Portugese meesterafwerker liefst 783 doelpunten in 1.072 officiële wedstrijden. Hij deed dat voor Sporting, Manchester United, Real Madrid, Juventus en de Portugese nationale ploeg. 

   

  Overal waar hij kwam, brak Ronaldo records. Op dit EK is hij wel elke wedstrijd een record rijker. Zo werd hij onder meer alleen topschutter op EK's voetbal (met 5 goals dit toernooi zit hij ondertussen al aan 14) en beende hij de Iraniër Ali Daei bij met 109 internationale doelpunten.

   

  Ronaldo maakt niet alleen veel goals, hij pakt ook veel (individuele) prijzen. Zijn teller staat op dit moment op 32 trofeeën, met het EK 2016 met Portugal en de 3 Champions Leagues met Real (2016, 2017, 2018) als orgelpunten. 

   

  Om nog maar te zwijgen van de individuele bekroningen: 5x Ballon d'Or, 3x Wereldvoetballer van het Jaar, 3x Europees Voetballer van het Jaar, Speler van het Jaar in drie verschillende landen, 18x topschutter,... De lijst is eindeloos.

  Lukaku ontploft echt bij Inter

  Als we dieper inzoomen op Romelu Lukaku, acht jaar jonger dan Ronaldo, is meteen duidelijk dat onze landgenoot nog een lange weg heeft af te leggen om in de buurt te komen van Ronaldo. 

   

  Een kanttekening: wie heeft dat niet? Ronaldo staat - Lionel Messi even niet meegerekend - met zijn statistieken op eenzame hoogte.

   

  De voorbije twee jaar bij Inter ontpopte Romelu Lukaku zich tot absolute wereldspits, mét bijhorende statistieken. Zijn 64 doelpunten in 95 wedstrijden (alle competities) de laatste twee seizoenen zijn daar het bewijs van. 

   

  De teller van Lukaku geeft na vorig seizoen 2 prijzen met zijn team aan. Daar knelde in het verleden het schoentje voor de Rode Duivel. Hij scoorde wel zijn goals, maar zijn teams bleven vaak onder de verwachtingen. 

   

  Na zijn titel met Anderlecht in 2010 trok Lukaku naar de Premier League om er bij achtereenvolgens Chelsea, West Bromwich Albion, Everton en Manchester United 146 keer te scoren in 277 wedstrijden. Pas bij Inter in de Serie A kwam er dit seizoen een tweede trofee bij voor onze landgenoot.

   

  Intussen kon Ronaldo met een waanzinnig cijfer uitpakken: voor hij naar Juventus verkaste, vond hij alleen al bij Real 450 keer het doel, in amper 438 wedstrijden.

   

  Bij de Rode Duivels zijn Lukaku's statistieken dan weer net iets beter dan die van Ronaldo: Lukaku's 63 goals in 96 wedstrijden zijn qua gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd net beter dan de 109 goals van Ronaldo in 178 wedstrijden met Portugal (0,65 vs. 0,61 per wedstrijd).

  Sonck relativeert de cijfers: "Lukaku eet Pepe op"

  Op dit EK scoorde Lukaku voorlopig drie keer, allemaal veldgoals. Ronaldo legde er twee meer in het mandje, maar daar waren wel drie (feilloos omgezette) strafschoppen bij.

   

  Ronaldo vs. Lukaku, het ging er gisteren in Villa Sporza ook over. Wesley Sonck relativeert de cijfers van de Portugese aanvoerder op dit EK toch een klein beetje. "Hij maakte drie penalty's, tikte er eentje binnen van dichtbij en gaf wat no-lookpasses al kijkend naar het publiek, meer heeft hij nog niet gedaan eigenlijk."

   

  "Zijn impact is alleen maar groot als hij in de buurt van de zestien meter komt. Daar moeten we toch geen angst voor hebben? Vind ik."

   

  "Als je dan naar Lukaku kijkt, dan denk je toch: "Hoe gaan we die in godsnaam afstoppen?" Lukaku eet Pepe bijvoorbeeld op, hij is drie keer zo sterk."

   

  Als je naar Lukaku kijkt, dan denk je toch: "Hoe gaan we die in godsnaam afstoppen?" Lukaku eet Pepe bijvoorbeeld op, hij is drie keer zo sterk.