Martinez: "Denk niet dat er nog mooiere goals komen dan die tegen Denemarken"

  Roberto Martinez op de persconferentie.

  De Rode Duivels zijn weer in Tubeke na een geslaagde groepsfase. Ze hebben zes dagen om zich voor te bereiden op hun 1/8e finale. Roberto Martinez kreeg toch al heel wat vragen over de ploeg die hij eventueel zou opstellen in de volgende match.

  De Duivels hebben bijna een week vrij, maar een moment met de familie zit er door de coronaregels niet in. "We zullen de komende dagen opdelen in twee fases", vertelde de bondscoach. "De eerste twee dagen draaien rond herstel. We hebben veel gereisd, meer dan de andere ploegen. Elke speler heeft ook minuten gekregen."

   

  "We zullen in die tijd ook de voorbije wedstrijden nog eens goed bekijken en analyseren. En het tweede deel begint wanneer we onze tegenstander kennen. Dan kunnen we ons op die match voorbereiden. En ons voorbereiden op die hitte in Sevilla."

   

  Met een 9 op 9 naar de volgende ronde, daar valt weinig op af te dingen en toch zijn er bij heel wat mensen nog vraagtekens over het niveau. "Dat zijn meningen en dat hoort bij voetbal. Maar we zijn de enige ploeg in Europa die op dit EK en het voorbije WK al zijn groepsmatchen kon winnen. We doen dus toch iets juist."

   

  "De drie matchen zijn precies gelopen zoals ik zou willen, op het uitvallen van Castagne na. Ik heb een goeie en veerkrachtige ploeg gezien, met veel talent maar ook met de juiste mentaliteit. We hebben volwassen gespeeld."

   

  "En de goals mag je niet vergeten. Die goals tegen Denemarken, ik denk niet dat je in dit toernooi nog mooiere doelpunten zal zien."

  Die goals tegen Denemarken, ik denk niet dat je in dit toernooi nog mooiere doelpunten zal zien.

  "De meningen over Hazard? Analisten zien alleen tv-beelden"

  En dan de vragen over de individuele spelers en posities. "Ik heb geen ideale verdediging. Ik heb nu 5 verdedigers, zelfs 6 met Dendoncker. We moeten flexibel zijn. Wie op het veld staat, moet het goed doen. Alle verdedigers zijn klaar."

  De bondscoach was vol lof over Eden Hazard, maar niet iedereen deelde die mening. "Het hangt ervan af waar je belang aan hecht. Analisten kunnen alleen kijken naar wat er op het veld gebeurt. Als hij scoort, is alles fantastisch. Maar er is een tussenweg. Het gaat om het proces. Eden Hazard ziet er vrij en blij uit. Hij werkt heel hard zonder bal. Dat zie je niet op tv. Hij kan draaien en zijn tegenstanders in de wind zetten. Hij kan zelfs trappen krijgen en toch blijven staan. Ik vond het fantastisch."


  "Of hij in de 1/8e finale zal starten weet ik nog niet. We kennen immers de tegenstander nog niet."

   

  En de link tussen Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne? "Dat is De Bruyne op z'n best. Hij gebruikt zijn hersenen. Kevin kan een connectie maken met iedereen die loopt. Maar Doku was gisteren ook goed in dat samenspel, bijvoorbeeld. In moeilijke omstandigheden werd er goed aangevallen."

  Kijk naar het interview met Roberto Martinez

  Kijk naar de persconferentie van Roberto Martinez

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Lees ook: