Ga naar de inhoud
Het koningskoppel leverde het tweede doelpunt af
Europees Kampioenschap
speeldag 3

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
9
3
3
0
0
7
1
2
Denemarken
3
3
1
2
0
5
4
3
Finland
3
3
1
2
0
1
3
4
Rusland
3
3
1
2
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
3
Finland
0
0
0
0
0
0
0
4
Rusland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
3
Finland
0
0
0
0
0
0
0
4
Rusland
0
0
0
0
0
0
0
FinlandBelgië
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Dr. Felix Brych
stadion
Gazprom Arena
toeschouwers
18545

Gouden duo Lukaku - De Bruyne loodst Duivels naar 9 op 9 tegen stug Finland

 ma 21 juni 2021 22:51
  1. 81' - Doelpunt - Romelu Lukaku (0 - 2)
  2. 90+1' - Verv. Robin Lod door Marcus Forss
  3. 90+2' - Verv. Teemu Pukki door Fredrik Jensen
  Europees Kampioenschap - speeldag 3 - 21/06/21 - 21:00
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  81'
  Romelu Lukaku
  0 - 2
  Romelu Lukaku
  81'

  Een perfecte 9 op 9 in de groepsfase. Tegen een stug Finland was er opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku - meer dan ooit dragen zij de hoop van de natie op hun schouders. Zondag, in Sevilla, kan het EK van de Rode Duivels écht beginnen.

  Finland - België in een notendop:

  • Sleutelmoment: Pas een kwartier voor het einde kunnen de Rode Duivels hun overwicht omzetten in een verdiende voorsprong. De Bruyne schildert een hoekschop op het hoofd van Vermaelen en die ziet hoe zijn kopbal via de paal, de lat én doelman Hradecky in doel verdwijnt.

  • Man van de match: Tegen de Denen maakte hij al het verschil en ook vanavond was Kevin De Bruyne weer alomtegenwoordig. Zijn perfect getrapte hoekschop opende de weg naar de 0-1 en hij zette ook Lukaku 2 keer op weg naar een goal (ééntje werd afgekeurd voor nipt buitenspel).

  • Opvallend: De statistieken van De Bruyne op dit EK zijn om van te duizelen. Geen enkele speler creëerde meer kansen (9) en bovendien heeft hij ook al 2 assists én een doelpunt op zijn naam staan. Wat het allemaal nog straffer maakt: hij speelde nog maar 134 minuten.

  Samenvatting van Finland - België (0-2)

  Veel goeie wil, maar te weinig efficiëntie

  Een les voor de toekomst: verwacht nooit te veel van de Rode Duivels in hun 3e groepswedstrijd op een groot toernooi.


  WK 2014: 1-0 winst tegen Zuid-Korea, doelpunt van Vertonghen.


  EK 2016: 1-0 winst tegen Zweden, doelpunt Nainggolan.

  WK 2018: winst 1-0 tegen Engeland, doelpunt Januzaj.

  Wie dacht dat de Belgen nu wel over de Finnen zouden walsen, kwam bedrogen uit.

  Ook nu begonnen de Duivels gezapig aan de partij. In het openingshalfuur waren de goeie kansen op één vinger te tellen: een bevlieging van De Bruyne, die voorbij twee Finnen stormde en vervolgens bijna Arajuuri tot een eigen doelpunt dwong. 

   

  Voorts veel goeie wil bij Doku, samen met Trossard aan de aftrap, maar een te lage efficiëntie.

  Hradecky ranselt plaatsbal van Doku uit de hoek

  Duivelse druk neemt toe

  Op het halfuur begon de druk van de Duivels toe te nemen. Witsel mikte een uitstekende kans hoog over, net als Trossard. 

   

  Ook Doku trok nog eens zijn turbo op gang en sneed op het ideale moment naar binnen. Zijn plaatsbal werd uit de hoek geramd door Hradecky.


  Net voor rust hielden de Belgen even hun hart vast. Hazard, onherkenbaar voor de rust, ging na een (gezocht) contact met O'Shaughnessy naar de grond en trok een pijnlijke grimas - een bekend beeld de laatste jaren. De aanvaller kwam er met de schrik vanaf.


  Na de rust bleef beterschap lange tijd uit. Tot op het uur het gouden duo van de Duivels elkaar opnieuw vond. De Bruyne stuurde Lukaku perfect de diepte in - de spits toonde zijn bloedvorm door ijskoel af te werken. Alleen verpestte de VAR het feestje. Uit de herhaling bleek Lukaku een dikke teen buitenspel te staan. Nog steeds 0-0.

  Millimeters buitenspel maken doelpunt Lukaku ongedaan

  Gouden duo slaat weer toe

  Zo'n pover resultaat in de laatste groepsmatch zou toch een knauwtje in het vertrouwen richting de 1/8e finales zijn. 

   

  Maar een kwartier voor tijd krulde De Bruyne een hoekschop naar Vermaelen, die de bal via de paal en hand van Hradecky in doel zag verdwijnen (1-0). Roberto Martinez slaakte een zucht van opluchting.


  De muur van Finland was gebroken. Tijd voor De Bruyne en Lukaku om wat er nog overeind stond helemaal omver te stoten. In minuut 81 zette de middenvelder de spits nog maar eens op weg naar doel. Nu niét vanuit buitenspel: 2-0 - Lukaku's 3e treffer dit toernooi, hij wordt daarmee mede-topschutter.


  Maar dat is slechts een ondergeschikt doel. Vanaf zondag beginnen de Rode Duivels in Sevilla aan het echte werk: de eerste match op leven-en-dood richting Europese titel. Met alle ogen op ons gouden duo.

  Bekijk de 2 Belgische goals:

  Fase per fase

  90+5'

  Einde

  De Rode Duivels pakken ook tegen Finland de volle buit. Met een owngoal van Hradecky en weer een treffer van Lukaku boeken ze een 0-2-overwinning. De Belgen stoten als groepswinnaar door naar de 1/8e finales.

  90+4' tweede helft
  90+2'
  90+1'
  90+1'

  Veldbestormster

  Terwijl de 3 extra minuten zijn ingegaan loopt plots een vrouw het veld op, maar ze wordt snel bij de lurven gevat. De Finnen maken van de gelegenheid gebruik om nog eens te wisselen. Jensen komt in de ploeg voor Pukki. Bij de Belgen is De Bruyne na weer een uitstekende match naar de kant gegaan voor Vanaken.

  90+1'

  Het is het EK van de owngoals.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  90+1'

  3 - extra time

  Er komen 3 minuten extra tijd bij.
  88'
  88'

  Ruime zege voor de Denen

  Denemarklen is intusen stevig aan het uithalen tegen Rusland. Kort voor het einde staat het 1-4 in Kopenhagen.

  86'

  Vizier nog niet op scherp bij Hazard

  Ook Hazard zou maar wat graag een goaltje meepikken. Hij probeert het opnieuw met een plaatsbal, maar zijn schot is niet goed gericht en gaat toch nog een eind naast.

  84'

  Lukaku naar de kant

  Job gedaan voor Lukaku, hij zit aan 3 stuks op dit EK en mag nu wat rusten. Benteke neemt zijn plaats in voor de slotminuten.

  83'

  Dan toch! Lukaku maakt zijn derde op dit EK

  82'
  81'

  Lukaku pikt weer zijn goaltje mee!

  Zijn eerste goal werd nog afgekeurd, maar deze treffer pakken ze Lukaku niet af! Hij draait goed weg van O'Shaughnessy en mikt de 0-2 voorbij Hradecky. De assist was weer van De Bruyne.

  81'

  De Bruyne en Witsel doen goed mee, maar bij Hazard is er toch nog wat werk aan.

  Peter Vandenbempt
  80'

  Geen onaardige poging van Lod

  79'

  Stevige knal van Lod

  Dan toch nog eens een doelpoging van de Finnen. Lod neemt de bal van buiten de zestien in één tijd op de slof, maar hij kan zijn schot niet laag houden.