Was het nu 2014, 2016, 2018 of 2021? Lukaku en De Bruyne doen het weer

  Geen haar veranderd: Lukaku en De Bruyne in 2014, 2016 en 2021

  Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne hebben een nieuwe aflevering toegevoegd aan hun iconische doelpuntenviering. Ook gisteren tegen Finland (0-2) gingen de twee voetballers tegenover elkaar staan, met de armen richting de hemel. Op het WK van 2014, het EK van 2016 en het WK 2018 hadden ze het al een keer gedaan.

  Rode Duivels Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne vinden mekaar blindelings op het veld. Gisteren werkte de eerste weer een prima pass van de tweede af.

   

  Om daarna het EK-doelpunt sereen te vieren. Dat gaat zo: Lukaku en De Bruyne gaan stokstijf tegenover mekaar staan, strekken hun rechterarm richting de hemel en buigen hun hoofd naar beneden.

   

  Een iconische viering die viraal gaat, maar niets bijzonders volgens De Bruyne. "Het is gewoon een handshake zoals je er veel ziet", legt hij uit. "Een speciale betekenis zit er niet achter."

   

  "Het levert wel prachtige foto's op. De omgeving, de diversiteit, zwart en wit: dat maakt het zo mooi."

  Het is gewoon een handshake zoals je er veel ziet.

  Kevin De Bruyne

  Zo begon het: Lukaku en De Bruyne in 2014

  Op het WK van 2014 in Brazilië komen Romelu Lukaku en Kevin  De Bruyne een eerste keer op de proppen met hun iconische handshake. Samen hebben ze net de VS gesloopt in de 1/8e finales (2-1).

  Bisnummer op het EK van 2016

  Twee jaar later openen Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne de score in de groepsfase tegen Ierland (3-0). Ook in Frankrijk kennen ze nu hun handshake. 

  Handshake komt er ook op het WK van 2018

  Op het WK 2018 in Rusland vinden De Bruyne en Lukaku elkaar ook. Na een van de goals van de aanvaller tegen Tunesië volgt opnieuw de handshake.

  Tussendoor: in de EK-voorrondes tegen Schotland

  Op 9 september 2019 delen Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne mekaar een assist uit in de EK-kwalificatiematch in Schotland (0-4). Dat mag gevierd worden.

  En zo ging het gisteren tegen Finland

  De laatste opvoering ligt vers in het geheugen. Gisteren legden Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku de 0-2-eindstand vast in de EK-poules tegen Finland.

  VIDEO: De assist en het doelpunt

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  lees/bekijk ook: