Tokio hakt knoop door: 10.000 toeschouwers toegelaten in stadions

  Het gloednieuwe Olympisch Stadion van Tokio.

  De deelnemers aan de Olympische Spelen in Tokio zullen niet voor lege tribunes moeten sporten. Het organisatiecomité heeft beslist om maximaal 10.000 supporters toe te laten in de stadions.

  Over 1 maand (op vrijdag 23 juli) gaan de Olympische Spelen van start in de Japanse hoofdstad Tokio. Een editie waar toeschouwers toch welkom zijn.

   

  Het organisatiecomité heeft beslist om maximaal 50 procent van de zitjes vrij te geven in de tribunes. In grote stadions, zoals de nagelnieuwe atletiektempel, mogen maximaal 10.000 supporters de wedstrijden bijwonen.

   

  Die toeschouwers komen allemaal uit Japan. Eerder was al beslist dat fans uit het buitenland niet toegelaten zijn op de Olympische Spelen, in de strijd tegen het coronavirus.

   

  Japanse sportfans zullen tickets kunnen kopen op basis van een loterij. Tenzij de coronapandemie weer toeslaat in Tokio. Dan zullen de olympische atleten toch moeten presteren achter gesloten deuren.

   

  Nog dit: het publiek zal ingetogen moeten supporteren, met een mondmasker op de snoet. Schreeuwen is niet toegelaten, klappen wel.