Tegenkanting voor Olympische Spelen daalt in Japan

    Ongeveer 1 op de 3 Japanners staat positief tegenover de Olympische Spelen. Dat blijkt uit een nieuwe peiling. Vorige maand was dat nog maar 14 procent.

    Toch blijft een meerderheid van de Japanners tegen de Spelen gekant en wil ze een nieuw uitstel of een annulering vanwege de coronacrisis.


    De peiling lijkt te bevestigen dat de tegenkanting voor de Olympische Spelen, op een maand van de openingsceremonie, daalt. Zowat 34 procent van de bevraagden is te vinden voor het evenement, maar 32 procent (43 procent bij een vorige bevraging) wil een annulatie. 30 procent (40 procent bij een vorige bevraging) wil nieuw uitstel.


    De organisatoren hebben nieuw uitstel van de Olympische Spelen evenwel uitgesloten en de eerste atleten zijn al aangekomen in Japan. De bevraging van Asahi werd telefonisch uitgevoerd bij een kleine 1.500 mensen tussen 19 en 20 juni.