Einde van een tijdperk: Sergio Ramos kondigt na 16 jaar vertrek bij Real aan

  Volgend seizoen geen Sergio Ramos meer in Real-shirt.

  Sergio Ramos zal volgend seizoen niet meer te zien zijn in het shirt van Real Madrid. De aanvoerder van Los Blancos verlaat de club, dat bevestigde Real intussen zelf met een perscommuniqué.

  De 35-jarige Spanjaard zal de Spaanse topclub na 16 seizoenen verlaten. In aanwezigheid van voorzitter Florentino Pérez spreekt Sergio Ramos op donderdagnamiddag om 12u30 de pers toe. Hij zal dan meer duidelijkheid geven bij zijn vertrek. 

   

  Het is nog niet duidelijk waar Ramos volgend seizoen aan de slag zal gaan. Afgelopen seizoen kreeg de verdediger af te rekenen met heel wat blessureleed, hij kwam uiteindelijk slechts in 21 wedstrijden in actie. 

   

  In de zomer van 2005 maakte Ramos de overstap van Sevilla naar Real Madrid voor 27 miljoen euro. In de Spaanse hoofdstad zou Ramos uitgroeien tot een topverdediger en een clublegende bij "De Koninklijke". 

   

  De 180-voudige international pakte met Real 5 titels, won 4 keer de Champions League en triomfeerde ook 2 keer in de Copa del Rey. 

  De korte mededeling van Real Madrid: