Wie moet wijken als straks iedereen fit is? "Je komt snel bij Mertens uit"

  Wat als straks Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Axel Witsel allemaal fit zijn om aan een wedstrijd te beginnen? Hoe zou de ideale basisploeg van de Rode Duivels er dan uitzien? Gert Verheyen deed de oefening in Villa Sporza.

  Bondscoach Roberto Martinez zal de match tegen Denemarken gebruiken om zijn zorgenkinderen Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Axel Witsel nog meer minuten te laten maken. In de hoop dat hij ze in een latere fase allemaal kan opstellen. Maar wie moet er dan van het huidige team wijken?

   

  Thorgan Hazard, Leander Dendoncker en Dries Mertens zouden de kinderen van de rekening worden, volgens Gert Verheyen. "Je komt inderdaad snel bij Mertens uit."

   

  "Van mij mag hij bij de eerste elf, maar ik heb puur intrinsiek voor de beste 11 spelers gekozen. Speciaal is dit niet, dit is zoals iederéén het ziet", maakt Verheyen zich sterk. "Ik wil daarmee niets tekortdoen aan Mertens of Thorgan."

   

  "Dit is ook in een ideale wereld", geeft de 50-voudige Rode Duivel nog mee, die in de defensie ook Vermaelen boven Boyata zou verkiezen. "Maar wat is de kans dat je ze allemaal kunt zetten?"

  Herbekijk Villa Sporza van dinsdag 15 juni

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.