Einde van olympische droom voor karateka's Quentin Mahauden en Nele De Vos

  Nele De Vos

  De karateka's Quentin Mahauden (-75kg) en Nele De Vos (-61kg) zijn er zaterdag niet geslaagd een olympisch ticket te bemachtigen op het kwalificatietornooi in het Pierre de Coubertin Stadion in Parijs.

  De 20-jarige Mahauden (WKF-21), die in 2018 goud veroverde op de Olympische Jeugdspelen,  boekte drie overwinningen, op Jean Roody Adescar uit Haïti, Petar Zaborski uit Noord-Macedonië en Ivan Korabau uit Wit-Rusland, maar verloor dan van de Hongaar Karoly Gabor Harspatak (WK-11) om een plaats in de halve finales.

   

  In de herkansing versloeg hij de Hongkonger Lee Ka Wai (WKF-93), voordat hij werd verslagen door de Jordaniër Bashar Alnajjar (IJF-26).

   

  Nele De Vos (WKF-39) ging eruit in de derde ronde. Ze won tegen de Poolse Magdalena Godlewska (WKF-88) en de Sloveense Tjasa Ristic (WKF-22), maar moest haar meerdere erkennen in de Nederlandse Lynn Snel (WKF-43).

   

  Vrijdag werden Hanne Michiels (-55kg) en Jess Rosiello (-67kg) al vroeg uitgeschakeld, zondag zijn Luca Costa (+75kg) en Luana Debatty (+61kg) aan zet.